Lonely Planet presudio: Top 10 destinacija za 2017!

foto: Instagram/travelandleisure

I ove godine, kao i u nekoliko proteklih, jedan od najpopularnijih sajtova posvećenih putovanjima, izdvojio je zemlje koje bi iz nekoliko razloga trebale da se nađu na vašoj listi želja, ukolio ste pasionirani turisti poput nas.

Koje su to naj-trendi destinacije za sledeću godinu? Sudeći po izjavama eksperata za putovanja, a na naše opšte iznenađenje, Kanada je na samom vrhu iz nekoliko razloga.

"Kao prvo, sledeće godine je proslava stopedesetogodišnjice, a to će biti najveća rođendanska proslava u poslednje vreme, a mi se nećemo suzdržavati u slavljenju", kaže urednik Lonely Planeta Alex Howard. "Pored toga, novac turista koji dolaze iz inostranstva će imati veću vrednost zbog trenutno slabog kanadskog dolara, tako da je sada pravi trenutak za planiranje putovanja."

Kolumbija, koja je na drugom mestu, takođe je proglašena zemljom koja se jednostavno mora posetiti, zbog svojih "očuvanih krajolika kao iz filmova, zapanjujućih vrhova Anda, bujne Amazonskoj prašumi i tajanstvenih ruševina skrivenih u džungli."

Sledi svih 10 zemalja koje treba posetiti u 2017. godini.

1. Kanada

Tirkizno jezero Moraine, nastalo od glečera, jedno je od najlepših prizora u kanadskom neverovatnom nacionalnom parku Banff.

foto: Profimedia

2. Kolumbija

Cartagena, grad na kolumbijsko-karipskoj obali, nalazi se na World Heritage Site listi a poznat je po svojoj bojama bogatoj kolonijalnoj arhitekturi.

foto: Profimedia

Pročitajte na drugoj strani i ostale destinacije za 2017.godinu...

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 3 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
POVEZANE VESTI
Inicijalizacija u toku...