Festival IQ MUSIC 2012 - "Misli svojom glavom"

Foto: Promo

14. 04. 2012.

Novi muzički festival koji se neće vezivati za muzičke žanrove održaće se 9. juna u Beogradskoj Areni...

Festival, koji pokreću Arena Beograd i Beogradska Kulturna Mreža, uz podršku Jelen Live, predstaviće više različitih izvođača, kako iz regiona tako i sa internacionalne muzičke scene. Publika će 9. juna u Beogradskoj Areni imati prilike da čije i vidi nastupe više izvođača u ukupnom trajanju od 10 časova, uz razne prateće sadržaje.

Glavna zvezda festivala je američki umetnik Marilyn Manson, koji je kombinacijom provokacije i inteligentnih društveno-angažovanih pesama postao savremena ikona alternativne rok muzike i pop kulture. On nikada nije nastupao u Srbiji, a na koncertu u Beogradu promovisaće novi album "Born Villain". Pored njega nastupiće i kultni slovenački bend Laibach, koji svoj kvalitet dokazuje uspehom na evropskoj sceni, onda house trio Dirty Vegas, najpoznatiji po internacionalnom hitu "Days Go By", koji im je doneo Grammy za najbolju dens pesmu, zatim pioniri darkvejva makedonska grupa Mizar i kultna beogradska grupa Block Out čiji se osoben i upečatljiv zvuk potpuno uklapa u koncept festivala.

Ono što je najzanimljivije jeste da će IQ Music pružiti priliku mladim i neafirmisanim izvođačima da nastupe na biti u Beogradskoj areni. Bendovi će putem konkursa na društvenoj mreži Facebook, na stranici IQ Music, moći da učestvuju u takmičenju za ovaj prestižan nastup. Konkurs, koji počinje 20. aprila neće biti ograničen na Srbiju, tako da se očekuje učešće bendova iz regiona.

Ulaznice, koje će se uskoro naći u prodaji, koštaće 2890 dinara za parter i 2990 dinara za tribine.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...