Dok se sa dirljivom posvećenošću probijamo kroz mirisnu, zavodljivu, neodoljivu raskoš kozmetičkih rafova, gonjene legitimnom željom da za svoju kožu izaberemo ono što će je učiniti lepom, neretko zaboravljamo ono što ovoj  hedonističkoj fazi prethodi, a što bi sve sve trebalo da znamo ... .Šta našoj koži zaista treba?

- Pitanje krema dolazi tek na kraju – kaže dr Jasmina Kozarev - Prethodno bi trebalo bi da se dobro upoznamo sa svojom kožom ,njenom  ličnom istorjjom . Zato svaki  intervju sa pacijentom počinjem pitanjima :koliko imate godina, kakve su vam životne navike u smislu  korišćenja  preparata , koliko vremena provodite napolju, koliko vremena provedete na suncu bez zaštite, da li i koje lekove uzimate  i šta koristite kao sredstvo za  čišćenje kože.To su osnovne stvari koje  morate kao lekar da znate  da biste stekli sliku o tome šta pacijent eventualno loše čini svojoj koži.

A činimo  nesvesno mnogo toga. Kreme, budimo iskrene, najčešće biramo na osnovu  marketinške informacije proizvodjača. Ne na osnovu onoga šta je zaista naša  lična potreba - jer ni ne znamo tačno koja je. U svetskoj farmaciji i kozmetologiji se lagano napušta ideja  da se konzumentu nudi  set uobičajenih krema -  za dan , za noć, antirid ili  za  vrat...Na scenu je stupila popuno nova filozofija nege.

-Dosadašnjim  parcelisanjem nege  na ove pojedinačne kreme – objašnjava dr Kozarev - praktično se korisnik navodio da uzme kremu za vrat bez obzira kakva mu je, zapravo, koža, koliko ima godina, kakve su istinske  potrebe njegove kože...Danas je na globalnom tržištu  tendencija da se proizvod sofisticira tako da odgovara stanju kože eventualnog korisnika. Nova filozofija u farmaciji i kozmetologiji  sledi „customized“ princip   – kreiranje preparata u malim serijama koji obezbedjuju sofisticiranost sadržaja spram stanja kože.

Preparati iz Anti age linije Laboratorije dr Kozarev su upravo na ovom principu formulisani .Odlikuju ih vrhunske komponente, prirodni  sastojci, maksimalna koncentracija aktivnih supstanci, ekološko pakovanje i male serije.

Bacis Hydra Cream - Ovaj preparat je namenjen  bazičnoj hidrataciji kože bez obzira  koliko godina imate. On će vratiti i vlagu  i odredjenu količinu masnih kiselina koje su  potrebne za koheziju ćelija na površini i  ono što je jako važno,  sprečiće  zapaljenje kože koje nastaje  kao posledica suvoće. Nežna i lagana nemasna tekstura brzo se upija, pružajući  osećaj prijatnosti. Ima snažno sinergijsko dejstvo, jer kombinuje  0,2% čistu hijaluronsku kiselinu, peptide i antioksidante, koji ispunjavaju bore i intenzivno hidriraju, Idealna je  za ublažavanje prvih znakova starenja.Nanosi se kao deo svakodnevne nege, ujutru i/ili uveče.

Concept Cream-Konceptualno menja kvalitet kože tako što joj dodaje hijaluronsku kisleinu koja je potrebna kao medjućelijska supstanca u dermu, ima nizak procenat retinola u sebi. Concept Cream  je izbor za kožu koja je malo i suva , i mešovita, i masna, a ima i malih flekica. U formi je koncentrovanog krema koji zateže kožu  i stvara efekat vidljivog liftinga i izražajnost kontura lica. Ova lagana krema daje klinički dokazane rezultate posle samo dve nedelje upotrebe. Pogodna je za osetljivu kožu, za muškarce i žene i za sve tipove kože. Primenjuje se kao deo svakodnevne nege kože, ujutru i/ili uveče.

Matrix Cream - U formuli ovog preparata nalazi se  sve  što i u Concept Cream-u, uz dodatak jedne supstance čije molekule u sebi imaju vezane cink i bakar, te direktno deluju na produkciju kolagena. Kliničke studije su  potvrdile da primenom ove supstance imamo  6,5 % povećanja  produkcije kolagena u roku od 15 dana. Matriks je  intenzivna krema protiv bora, koja ima snažan multiaktivni sinergijski efekat hijaluronske kiseline, retinola, peptida, vitamina E i fosfolipida prilagođenih da zadovolje specifične potrebe zrele kože. Ovu jedinstvenu formulaciju mogu koristiti i muškarci i žene. Primenjuje se kao deo svakodnevne nege, ujutro i/ili uveče.

Retinol + Phyto Hyaluron Gel  je jedini preparat  na našem tržištu  koji sadrži visokokoncetrovani retiniol ,ali je dr Kozarev dodala još jednu  komponentu koja smanjuje  iritantnost .Dakle ,nema crvenila lica bez obzira koliko se preparat koristi.  Retilnol +Phyto Hyaluron gel poboljšava proizvodnju kolagena i sprečava njegovu razgradnju. Koža je čvršća, svežija, elastičnija sa manje finih linija i bora. Retinol gel ubrzava ciklus regeneracije ćelija kože, što stvara gladak i ujednačen ten. Uvek nanosite Retinol gel noću, jer sunčeva svetlost može umanjiti njegovo dejstvo.

Vitamin E+ Phyto Hyaluron Gel  - Ovaj preparat sadrži kombinaciju E vitamina  i hijaluronske kiseline. Nemasne je strukture i idealan za sve tipove kože. Svakodnevna upotreba kožu održava dobro hidriranom i istovremeno pomaže očuvanju njenog zdravlja u odnosu na štetne efekte sunca, vetra i zagađenja. Preporučuje se za sprečavanje prvih znakova starenja, posebno u zoni podočnjaka, a odličan je izbor je i za negu kože sa flekama. Zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji  preparat možete koristiti dok god za to postoji potreba.

LENTA 

Klinika dr Jasmine Kozarev nalazi se na Novom Beogradu, u bloku WEST 65 

Informacije i zakazivanje: 063 455 335 

www.drkozarev.com