Humanitarna izložba koja će biti otvorena u subotu organizovana je sa ciljem da se znatno unaprede uslovi života za osobe sa invaliditeom i poteškoćama u razvoju, a glavna tema ove izložbe je upravo taj osećaj nevidljivosti koji ljudi sa nekim invaliditetom imaju u društvu.  

"Današnje vreme je obojeno brzinom, tehničkim inovacijama, materijalnim dobrima… blede, polako i sigurno empatija, duhovnost pa i priroda. Okrenutost ka drugom biću je prava retkost, razumevanje tuđih problema i prepoznavanje problema, njihovo rešavanje ne nailazi na pozitivnu klimu u društvu. 

Grupa likovnih umetnika je ovoga puta kroz svoja dela pokušala da približi sebe, ne tražeći ništa zauzvrat, a pored umetnika i dizajnera Dragana Lončara, Brandpit, kao i firme X:tema, MooShema, Bruka-notes darovaće svoje proizvode, najavljujući saradnju i kontinuiranu pomoć Centru za inkliziju osoba sa invaliditetom.  Kompletan prihod s ove izložbe je namenjen deci iz Specijalne bolnice u Sokobanjskoj ulici.

Tokom pet dana trajanja humanitrane izložbe, program će obuhvatiti i art tribinu na temu položaja umetnika u Srbiji koja će biti održana 23. decembra u 18 časova, dok će sutradan u isto vreme biti priređen okrugao sto sa temom Gde smo i  šta radimo.  

Zatvaranje izložbe je 26. decembra u 19 časova.