ŽENSKI ZATVOR – HOTEL SLOBODA” druga je po redu izložba umetničkog projekta ARTikulacije, iza kojeg stoji autorski tim, Ivana Ivković i Tanja Juričan.

Kao platforma za uspostavljanje umetničkih site specific praksi, ARTikulacijesu pokrenute 2018. godine u vidu serije angažovanih izložbi s ciljem mapiranja i re-aktuelizacije javnih prostora i tema izraženih socioreferentnih konteksta.

Ovogodišnja izložba koncentrisana je oko šire shvaćenog specifikuma “ženskog zatvora”, i tiče se senzitivnih pitanja traumatičnih mesta ženskog nasleđa i iskustva slobodeJukstapozicijom dva napuštena prostora u Pančevu - stari zatvor smešten u katakombama Narodnog muzeja i zgrada nekadašnjeg kultnog hotela Sloboda – izložba će predstaviti umetničke radove 21 autorke iz zemlje i regiona, sa zvaničnim otvaranjem 7. maja, 2021 godine.

Tokom trajanja izložbe predviđen je i bogat prateći program, uključujući stručna vođenja, tribine i razgovore povodom tematizacije ženskog boračkog delovanja kao umetničke inspiracije, ali i kao praktične i ideološke pretpostavke slobode.

Ne propustite!