Naslov i podnaslov retrospektivne izložbe i monografskog kataloga prvih trideset godina profesionalnog bavljenja umetnošću grafike, sadrže dovoljno narativa za one koji preleću naslove u medijima stvarajući sopstveni mozaik značenja.

Takođe, za one druge, kakav sam ponekada i sam, čitanje slojeva opsežnog rada na izložbi/u monografiji pruža mogućnost dubljeg istraživanja.

Podnaslov je i omaž Robertu Vajatu, velikanu muzike cenjenom i od kontrakulture psihodelije i hipija, i od subkulture pankera, i parafraza kompilacije njegovih pesama - „His Greatest Misses“. Osim sublimacije nečega što vidim kao svoju poziciju-izraženog „autorstva“ i ne-pripadanja grupacijama kao i auto-humora, u „ozbiljnom“ smislu podnaslov Najveći hitovi i promašaji sažima moj stav o umetnosti grafike i umetnosti uopšte: Od romantičarskog poimanja umetnosti kao vrha lestvice ljudskog delanja, do ponora besmisla i natrag.

Umetnik, po meni, mora da hoda duž te opasne ivice koja deli smisao i besmisao, preuzimajući rizik koji ga razlikuje od kreativno „smrtnog“ sveta.

Izložba i monografski katalog obuhvataju 8 ciklusa lične grafičke umetničke agende koji se hronološki prepliću. Grafike, digitalne i hibridne grafike su svrstane u serije: Rani radovi, U potrazi za Limijerima, Štampane stvari, Rani pank i hibridna grafika, Pank portreti dinastije Obrenović, VikLeka, Zavera teorije i Veliki tiraž.

Eseje u monografiji potpisuju Ričard Nojs, Prof. Dr Branko Raković, Ljiljana Ćinkul, Bojana Burić, Petar Peca Popović, Prof. Dr Kejt Granžuan, Prof. Dr Magdalena Boguslavska i A.M.Leka.

U narednim danima izložba će biti otvorena u Galeriji FLU - radnim danima od 12 do 17 časova i subotom od 10 do 14 časova.