Izbor glumice za najnoviju Kleopatru izazvao je ogromne reakcije

Foto: Profimedia

Niko neće nadmašiti legendarnu Elizabeth Taylor, ali niko ne kaže da ne treba pokušati. Možda se ovoga puta iznenadimo..

O filmu se šuška već godinama i navodno se za ulogu razmatrala Angelina Jolie, pa čak i Lady Gaga, što bi svakako bio zanimljiv izbor – ne možda i dobar, ali svakako zanimljiv… Ali čak i kada su ove sitne glasine procurile u medije, pa onda i na društvene mreže, javnost se uzburkala oko pitanja da li bi bela glumica trebalo da igra vladarku Egipta, a sada je ovo pitanje kontroverznije nego ikada. 

Naravno, ovo nije biografski film u punom smislu, ponajviše zato što se još uvek ne zna dovoljno o legenarnoj vladarki Egipta.

Zna se da je Kleopatra bila potomka Ptolomeja I., makedonskog Grka, ali je istorija ne otkriva informacije o njenoj majci. Navodno su istraživanja poslednjih decenija pokazala da je Kleopatrina majka bila afričkog porekla, te da su dobre šanse da je sama vladarka bila mešane rase. 

No, čak i ne uzevši ovaj detalj u obzir, po svemu sudeći skoro je sigurno da Kleopatra nije bila mlečno belog tena, kao što su to praktično sve glumice koje su je dosad igrale u Holivudu.

Režiju potpisuje Patty Jenkins, a glavnu ulogu tumači Gal Gadot, koja se proslavila u ekranizaciji čuvenog DC stripa Wonder Woman.

Izvor: elle.hr


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...