Pesimisti će Beograđane podsetiti i na brojne stare pesme, pored novih, od kojih su se izdvojile singlovi i spotovi "Kao da nema", "Bežim iz bende", "Sudbina" i "Totalna demoralizacija". Ulaz na koncert Neozbiljnih pesimista 6. marta od 23:00 je besplatan za posetioce, ali je poželjna rezervacija na broj telefona 065/87-26-948 (065TRANZIT).

"Draga beogradska publiko dođite 6. marta u Tranzit da posle dužeg vremena strpljivog čekanja čujete Pesimiste sa starom energijom, novim pesmama i mnogim iznenađenjima. Moći ćete da slušate pesme o našoj stvarnosti, a da vam to niko ne zabrani, ali ćete i pored tih mračnih priča sigurno otići kući sa osmehom na licu i puni pozitivne energije. Tog 6. marta provedite veče sa nama i naše pametovanje iz provincije", kaže frontmen Igor Olujić.

"Pametovanje iz provincije" je angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama govore o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su odlazak iz države, korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi...a sve je zapakovano u prepoznatljivu veselu i poletnu muziku Neozbiljnih pesimista. Album benda iz Sombora objavila je krajem 2019. godine promoterska kuća Long Play na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama. 

"Ko je slušao naše ranije albume, 'Neka bude što biti ne može' (2010) i 'Omladinci kud’ ste pošli' (2012), može da zaključi da je to to, ali opet drugačije. Mislim da su tekstovi na ovom albumu ti koji prave razliku, konkretniji su direktniji i realnije opisuju naše okruženje. Značajan pomak je urađen i u produkcijskom smislu gitare su jače i distorzije prisutnije nego do sad", objašnjava Olujić.