The Wife

Glenn Close je pored Olivije drugi favorit za Najbolju glumicu. Šest puta nominovana i još uvek bez Oskara, realne su šanse da će upravo ulogom supruge koja razotkriva bračnu tajnu u ovoj Björn Runge drami. Close igra ženu uspešnog pisca koja odlučuje da izađe iz njegove senke i to baš na dodeli Nobelove nagrade za književnost.

Roma

Naš favorit za Najbolji film novo je ostvarenje Alfonsa Cuarona. Ova polu-autobiografijska drama snimljena u crno-beloj tehnici smeštena je u Meksiko Sitiju i predstavlja prelep portret meksičke porodice srednje klase, početkom 70-ih godina prošlog veka. U glavnim ulogama su Yalitza Aparicio i Marina de Tavira, obe nominovane za uloge.

Can You Ever Forgive Me?

Baziran prema memoarima Lee Israel, ovaj film donosi priču o biografkinji slavnih (Melissa McCarthy, nominovana za Najbolju glumicu) koja dolazi na ideju da piše lažna pisma slavnih uz pomoć prijatelja Jacka (Richard E. Grant) - kada njena dela počnu da odbijaju izdavačke kuće.

Vice

Ako je neka nagrada očekivana da ode u nečije ruke 100%, to je onda ova - za Najbolju mušku (Christian Bale kao Dick Cheney), biografska komedija-drama prati bivšeg potpredsednika Amerike tokom njegove kandidature za predsenika SAD-a 2000. Iako je kritika podeljena oko utiska kompletnog filma,  Bale i Amy Adams, koja glumi ženu Cheneya, imaju najveće ocene i veliki su favorit za Oskara. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/