Osam glumica koje će obeležiti narednu deceniju

Foto: Profimedia

Na njih je čekao ceo svet da nas uvedu u potpuno nove filmske dimenzije...

Druga decenija trećeg milenijuma polako se bliži kraju. Daćemo vam par sekundi da prihvatite ovu činjenicu i obavite kratku "gde sam, šta sam, a šta sam mogao" retrospektivu, pa ćemo da nastavimo dalje.

A to dalje vodi nas ka pitanju o budućnosti filma, kao možda i najpopularnije umetnosti našeg vremena. Rasprave o tome da li je žanrovska budućnost u koraku onoga što smo naslovili "holivudskim Svetim gralom" ili o pitanju šta će filmu doneti ulazak društvenih platformi u rastući biznis ostavićemo za neke sledeće članke. U tekstu ćemo se baviti klasičnijom i zabavnijom temom – pitanjem ko su filmske zvezde decenije koja nam dolazi.

Sa liste ćemo izostaviti glumice koji su i dalje u dvadesetim, ali već planetarne zvezde kao što su Margot Robbie, Brie Larson, mma Watson, Kristen Stewart…

U nastavku su, dakle, one zvezde koje su nas već impresionirale svojim darom, glumačkom širinom i prisustvom na ekranu, a od kojih očekujemo da nas tek iznenade u godinama koje dolaze. 

1. Sasha Lane

Godina rođenja: 1995

Projekti koji se izdvajaju: American Honey (2016), Hearts Beat Loud (2018), The Miseducation of Cameron Post (2018)

"American Honey" je film koji bi lako mogao da sazri u generacijski kult, a u tom slučaju će njegova glavna glumica definitivno pronaći svoje mesto u filmskoj istoriji. Ako se to i ne ddogodi, uvereni smo da će se Laneva izboriti za njega u projektima koji tek dolaze, jer kombinacija njene jedinstvene lepote afro-američko-maorskih korena i ogromnog talenta, koji je demonstrirala već u svom filmskom debiju, teško mogu da budu osujećeni. Potvrda je “Hearts Beat Loud“, u kojem je donekle zasenila i Kiersey Clemons, još jedno ime u usponu.

2. Mia Goth

Godina rođenja: 1993

Projekti koji se izdvajaju: Nymphomaniac (2013), Everest (2015), A Cure for Wellness (2016)

Njeno bledunjavo dečije lice i nesvakidašnji pogled, sposoban da se u sekundi kreće između opčinjavajućeg i nelagodnog, širom su joj otvorili vrata horora i mračnijih SF projekata. Mia Goth je to veoma dobro iskoristila, brzo se nametnuvši i kasting direktorima i bioskopskoj publici. S obzirom na to da su joj naredni poslovi rimejk "Suspiria" i ambiciozni SF "High Life", čini se da će Mia nastaviti da se penje istim putem koji je u startu dobro odabrala.

3. Juno Temple

Godina rođenja: 1993

Projekti koji se izdvajaju: Atonement (2007), The Other Boleyn Girl (2008), Killer Joe (2011), The Dark Knight Rises (2012), Maleficient (2014), Sin City: A Dame to Kill For (2014), Wonder Wheel (2017), Unsane (2018)

Prepoznatljiva po svojoj plavoj kosi i fizionomiji britanske aristokratije, ova devojka iz Londona je već sada napravila pun žanrovski krug, dokazujući svoju sposobnost da podednako dobro igra smierne plemkinje koliko i ambiciozne asistentkinje u teškoj muzičkoj industriji sedamdesetih (naravno, serija "Vinil"). Upravo ova specifičnost i dokazana širina najavljuju nam da će njeno zvučno ime biti jedno od onih koja ćemo najčešće sretati na ending credits listama u godinama koje dolaze.

4. Mackenzie Foy

Godina rođenja: 2000

Projekti koji se izdvajaju: The Twilight Saga (2011-12), The Conjuring (2013), Interstellar (2014)

Početkom tekuće decenije, Mackenzie Fo je bila novo čudo od deteta. Preslatka devojčica kojoj su u krilo bacane razne uloge u najvećim žanrovskim projektima tog perioda, a ona je oduševila sve redom svojom neverovatnom zrelošću. 

Još dva filma su izašla 2015. godine, i usledio je potpuni tajac u njenoj karijeri. U ovoj godini nam se Mekenzie vraća, glavnom ulogom u šarenom spektaklu "The Nutcracker and the Four Realms", i jedva čekamo da je vidimo ponovo. Ako nastavak njene karijere bude blizu onoga što je nagovestila na samom početku, sigurni smo da će imati impresivnu biografija. 

Na sledećoj stranici pogledajte koje su to još četiri mlade glumice koje će obeležiti naredni period:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...