S obzirom da je najjača filmska industrija sveta upravo ona holivudska, ne čudi da postoji veliki broj različitih nagrada koje se dodjeljuju. Ipak, priznanja koja dolaze od organizacije poput National Board of Review, koja deluje više od sto godina, imaju posebnu težinu. 

Ove godine nagradu za najbolji film dobio je "Manchester by the Sea", režisera Kennetha Lonergana, koji prati povratak glavnog junaka u rodno mesto, a pobedio je i u kategoriji scenarija. 

Nagrađeni su i glumci iz ovog filma, pa je tako Cassey Affleck proglašen najboljim glumcem, a Lucas Hedges je dobio priznanje za odličan nastup u muškoj kategoriji.

"Moonlight" je još jedan naslov kome prognoziraju nagradu Oscar, a ovdje je dobio nagradu za najbolju režiju (Barry Jenkins) i za najbolju sporednu glumicu (Naomi Harris).

U kategoriji najbolje glumice pobedu je odniela Amy Adams za film "Arrival", a u kategoriji najboljeg sporednog glumca trijumfovao je Jeff Bridges sa filmom "Hell or High Water's".

Na listi najboljih godišnjih filmskih ostvarenja našli su se i "La La Land", " Arrival", "Hell or High Water's", "Silence" i "Sully".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/