Jedna od najvećih književnica i novinarki 20. veka, Joan Didion imala je više nego zanimljiv život koji i dalje impresionira mnoge, pa je bilo pitanje vremena kada ćemo imati priliku da na policama ugledamo njenu biografiju!

Prva biografija o velikoj Joan dolazi iz pera Tracy Daugherty i zove se The Last Love Song, a napisana je uz pomoć same Didion koja je prošlog decembra napunila 80 godina.    

Daugherty je istražio sve pore Joaninog života, od evolucije njenog stila pisanja preko godina studija na Univerzitetu Berkeley, gde se zaljubila u dela Conrada i Hemingwayja, do njene početničke karijere u Njujorku u kom je radila za magazin Vogue, kao i njeno cinično i vrlo smelo pisanje koje joj je omogućilo i nekoliko pozamašnih ugovora za filmske scenarije.

Didion je bila ambiciozna, glamurozna te je najveći deo njene biografije posvećen njujorškom periodu kada je upoznala Noela Permentela, novinara u kog se zaljubila i koji ju je kasnije upoznao sa njenim budućim suprugom, Dunneom, inače poznatim književnim kritičarem i piscem.   

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija