The Biba Years: 1963-1975 (Abrams)

Počast poslednjoj „najlepšoj radnji na svetu“, poznatoj kao Biba koja se nalazila u Kensingtonu i bila je prava shopping-emporium-kulturološka meka u kojoj su se prvoklasni igrači londonske modne scene nadmetali sa stilom.

Vivienne Westwood (Picador)

Neponovljiva dizajnerka, aktivistkinja i majka punka, Vivienne Westwood, sarađuje na ovim memoarima sa mnogim prijateljima uključujući Pamelu Anderson i princa Charlesa.

Fashion Photography Next (Thames & Hudson)

Bavi se usponom 30-ak novih talenata iz oblasti fotografije, počevši od jasnih i dramatičnih fotografija Daniela Jacksona pa do Ruven Wijersooriyave imitacije crno-belih dokumentaraca.

Marianne Faithfull: A life on record (Rizzoli)

Dečija bilboard zvezda koja je prešla put od Mick Jaggerove muze pa sve do muzičke ikone, vodi nas na divlje putovanje.

Louis Vuitton: Fashion Photography (Rizzoli)

Kuća u svetu poznata po svojoj logomaniji, svojim kampanjama i editorijalima iz arhiva održala je svima lekciju na temu vizuelnog pripovedanja.

Elsa Schiaparelli: A Biography (Knopf)

Biograf svetskog renomea Meryle Secrest detaljno opisuje neverovatnu saradnju kreatorke sa umetnicima poput Salvador Dalija i Alberta Giacomettija koji su joj nadenuli ime Kraljica Mode.

Marella Agneli: The last swan (Rizzoli)

Portreti Irving Penna, Horsta, i Richard Avedona detaljno opisuju očaravajući život jedne od najlepšihžena 20-og veka.

Loulou de la Falaise (Rizzoli)

Mnogobrojne činjenice jedne od Yves Saint Laurentovih muza prikazane su u intervjuima sa bliskim osobama uključujući Christiana Louboutina i Palomu Picasso.

Hair: Guido (Rizzoli)

Čuveno ime frizerskog čarobnjaka, direktno odgovornog za realizaciju preko 30 revija po sezoni, prikazuje nam retrospektivu njegove raznovrsne karijere.

Rowing Blazer (Vendome Press)

Poreklo i bogata tradicija koja se krije iza veslačke jakne u stvari istražuje njihovu spremnost i odevanje u najčistijoj formi.

The Glass of fashion (Rizzoli)

Ponovljeno izdanje biografije renomiranog fotografa i portretiste  Cecila  Beatona sa više od 150 ličnih kolekcijskih crteža.

Haute Africa (Lannoo Publishers)

Zaboravite na perle i rafiju. Ova knjiga predstavlja savremene afričke kreativce, uključujući fotografa i vizuelnog aktivistu Baudouina Mouanda iz Konga čiji se rad suprotstavlja generalizaciji.

Blow-up: Antonioni's classiic film and photography (Hatje Cantz)

Detaljno istraživanje kultnog hita iz 1966. godine koje prikazuje Verushku, lik koji je i dan-danas bezbrižna inspiracija mnogih dizajnera.

Priredila i prevela: Nataša Višnjić-Todorović