Engleske nema u top 10, ali zato jedna bivša YU zemlja jeste: Ove države imaju na svetu ubedljivo najbolji kvalitet života za žene

foto: Profimedia

Naravno da je sam vrh liste rezervisan za skandinavski "blok"...

Novo istraživanje koje je sprovela kompanija Nestpick koja se bavi nekretninama širom sveta te konstantno istražuje tržišta ne bi li što bolje pozicionirala svoje apartmane i posede, otkrilo je koje su to zemlje u kojima je kvalitet života za žene najbolji, a u kojima najgori.

Naravno, na prvo mesto je "zasela" Norveška.

U istraživanju koje se zove 2019 Women's Liveability Index, obuhvaćeno je preko 100 zemalja i raznovrsni faktori koji utiču na kvalitet života lepšeg pola.

Ovi faktori podrazumevaju nivo nasilja, kriminala, odnos plata između polova, procenat siromašnih, kao i lifestyle ponude koje to mesto pruža ženama za jedan ispunjen i raznovrstan život.

(Na 6 sati od Beograda: Ovo je grad u kome je kvalitet života najbolji)

I kada se svi ovi faktori uzmu u obzir, evidentno je da je Norveška zemlja u kojoj je ženama sve omogućeno - najbolji standard, uslovi za rad, zaštita majčinskih prava te činjenica da je razlika između plata kod polova, skoro pa neprimetna, oko 7 posto, što je naspram engleskih 17.9% velika i vrlo bitna razlika.

(Najeftinija opcija za vikend putovanje: Ovaj evropski grad konačno je svrgnuo sa liste Krakov)

S druge strane, za zemlje u kojima se ženama ne preporučuje da rade i žive smatraju se Nigerija, Etiopija i Pakistan.

Nama je ipak zanimljivo da je u top 10 najboljih zemalja za život žene na svetu i jedna bivša jugoslovenska republika, Slovenija, koja se našla na odličnom osmom mestu.

Pogledajte u nastavku top 10:

1. Norveška

2. Švedska

3. Kanada

4. Finska

5. Island

6. Danska

7. Irska

8. Slovenija

9. Austrija

10. Estonija  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...