Oslobodite se stresa: Savršena pesma za relaksaciju

foto: Instagram / zanzanman

Zaboravite na Adele i Coldplay. Pesma koju potpisuje muzički trio i muzički terapeuti je dokazana kao savršeno sredstvo za redukovanje anksioznosti, opuštanje i relaksaciju...

Kako volite da se opuštate, uz čašu šardonea, toplu kupku i sveće ili jutarnju jogu?  

Prema naučnim studijama, postoji jedna savršena pesma koju bi trebalo da slušate ako ste trenutno pod stresom i tenzijom, ili osećate nervozu.

Prema biznis magazinu Inc, osmominutna pesma pod nazivom Weightless iza koje stoji trio Marconi Union iz Mančestera redukuje anksioznost kod slušalaca (za 65 odsto) i specijalno je napravljena da smanji otkucaje srca i snizi krvni pritisak, kao i da redukuje nivo kortizola, hormona stresa.

Prema pisanju Telegrapha, Marconi Union je sarađivao sa muzičkim terapeutima kako bi kreirao zvuk koji uključuje disanje, gitaru, klavir i elektronske semplove inspirisanim zvukovima iz prirode.

Rezultati studija su dokazali da pesma Weightless čak 11 odsto više opušta u odnosu na bilo koje druge,  kao i da snižava nivo anksioznosti kod žena, čak do 35 odsto niže, od uobičajenih stopa mirovanja.

Takođe, važno je napomenuti da nije preporučivo slušati pesmu tokom vožnje.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/ellesrbija/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...