43-godišnja manekenka koja je poznata po radovima sa brendovima kao što su Missoni, Versace, Tiffany & Co, Calvin Klein, ali i po editorijalima u Vogue-u, kao i u Sports Illustratedu, više nije u centru modnog zbivanja, ali i dalje vrlo okupirana poslom.

Carolyn se trenutno nalazi na mestu direktora ženskih linija brenda Shinola, i dalje povremeno radi kao model, a 24h je pod životnim ugovorom jedne majke.

Njen dan prepun je obaveza, međutim s obzirom da živi na mestu koje se smatra jednim od najlepših u Americi (u pitanju je Big Sur, najduže priobalno mesto u Kaliforniji, čija priroda je praktično netaknuta, dok je samo mesto vrlo malo naseljeno - upravo iz razloga da bi se veličanstvena priroda ove jedinstvene lokacije maksimalno očuvala), Carolyn bez mnogo muke sebi i svojoj porodici može priuštiti jedinstven beg u prirodu.

I to se trudi da maksimalno čini, pogotovo vikednom.

Ovako izgleda njen savršen vikend, od ujutru do uveče:

9:30h

Big Sur, tamo gde planine susreću more - to je za mene savršen vikend beg. Vikendom spavam duže, uživam u tome, dok su moji dani usmereni na porodicu, pripremu hrane i plažu.

10h

Moj dan startuje sa kafom, svežim jajima, borovnicama i džemom koji kupujem od lokalnih farmera. Nema tehnologije, telefiona, ajpedova. Volim da održavam stvari jednostavnima. Što manje imaš, više živiš. Umem da pustim i muziku, neke divne note poput  Crosby, Stills & Nash, Ray LaMontagne, Neil Young i Leon Bridges, za razbuđivanje.

11h

Odlazim na jednočasovno pešačenje, ne bih li malo pokrenula organizam. Big Sur je zaista vrlo lep. Šetam, surfujem ili jednostavno samo piljim u drveće. Sufrujem čitav život. Ukoliko je voda hladna, onda nosim nepromočivo surfing odelo, ali generalno vrlo često surfujem. Srećna sam što nikada nisam videla ajkulu. Kada sam živela na Kostariki, lokalci su me prozvali "dobrom vešticom", jer sam jednom prilikom osetila da je nešto u vodi i izašla napolje, da bi pet minuta kasnije svi izašli trčeći iz vode, jer se pojavila crna ajkula.

13h

Za ručak tu su riblji takosi i hladno pivo. Volim da kuvam. Nakon toga igramo skrabl, koji obožavamo, a na repertoaru su često i karte.

15h

Ovo je moje vreme za knjigu. Trenutno čitam Tiny Beautiful Things od Cheryl Strayed. Malo čitam, pa malo dremam, uglavnom u mreži za spavanje.

17h

Svi se skupimo na plaži pre zalaska sunca. I od ovog rituala ne odstupamo gde god da se nalazimo, bilo da su to Big Sur, Kostarika ili Hemptoni. 

20h 

Ovo je vreme kada se opet svi skupimo, ali ovaj put u kuhinji. Za večeru uglavnom spremamo ribu sa mnogo povrća. Biramo one namirnice koje su lokalnog, organskog porekla, a vodimo računa i o tome da jedemo sezonski tj. ono što je rodilo tokom te sezone, ne zato što je ovo trendy, već zato što smo odrasli na taj način. Moja baka je imala ogromnu baštu. MIslim da sam od nje nasledila svoju ljubav prema prirodi generalno. A upravo je ona bila ta koja mi je dala neke sjajne baštenske savete, od kojih ne odstupam u svojoj bašti. Veče je u mojoj porodici rezervisano za priču i igru pantomime. Uvek se smejemo, jer svako od nas je poznat po nekim sopstvenim veštinama.

21:30h

Obožavam, obožavam, obožavam kupku. Imam te super-hidrirajuće kuglice koje se tope u vodi, iako su doduše malo čudnog mirisa, čine čuda za kožu. Uronim u vodu i potpuno se prepustim osećaju opuštanja.

22h

Čitam u krevetu nekih pola sata otprilike, a potom je vreme za spavanje.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/