10 lekcija Cindy Crawford za karijeru u modelingu

Nikada ne znate koji deo snimanja će biti najzapaženiji

Kada sam prvi put videla završen muzički spot (pesma Freedom), sećam se da sam bila blago razočarana, jer sam osećala da moj deo je bio najmanje glamurozan. Sve druge žene su izgledale neverovatno- Naomi Campbell se šepurila u uskoj leopard haljini, Tatjana Patitz je bila veoma kul sa cigaretom u ruci, dok sam ja bila "zaglavljena" u kadi za kupanje, sa peškirom na glavi. U to vreme, nisam mogla da vidim ono što su drugi videli. Ljudima se to veoma svidelo, a pesma je postala veliki hit, te se spot neprestano prikazivao na MTV kanalu. 

Ozbiljno ste zainteresovani za karijeru u modi? Držite se knjiga.

Posvetila sam se modelingu na isti način kao školi. Kao mlada manekenka, nisam sanjala da ću se pojaviti u Avedon ili Irving Pennovom studiu, sve dok se nisam upoznala sa njihovim radom i stilom. Takođe sam obratila pažnju na sve detalje iz sveta mode i umetnosti, tako da kada su fotografi ili stilisti spomenuli "film nori" ili Jean Shrimpton, mogla sam da pričam istim jezikom i znala sam šta žele od mene. 

Putovanje je više od privilegije koju nudi ovaj posao, to je životno iskustvo

Sa svakim putovanjem, uvek sam učila nešto novo, o umetnosti, arhitekturi, hrani i modi. Nekada sam primetila da sam poprimila ponašanje Italijanki, često se dešavalo da igram celu noću u pariskim klubovima, ili plivam u toplesu na plaži. Kada sam počela da putujem bila sam mlada devojka iz malog grada, sve do jednog trenutka kada sam shvatila da se moj život u velikoj meri promenio- pa i ja sama. Putovanje je životno iskustvo iz koga mnogo toga možete naučiti. Najveća lekcija koju sam dobila je da iako postoji mnogo različtiih kultura, na kraju svi mi ljudi imamo mnogo toga zajedničkog, čak nekada više nego razlika.  

Moć da promenite modu je u vašim rukama

U modi, klatno se uvek pomera napred-nazad, a to najbolje dokazuje smena IT dama, od Marilyn Monroe do Twiggy, od supermodela do "heroinskog šika". A to se upravo odnosi na trenutnu inspiraciju dizajnera, fotografa i urednika. Drugo, potrošači moraju da shvate da je moć u njihovim rukama, odnosno, u novčanicima. Ako im se ne sviđa slika koju vide, oni imaju moć da zaustave kupovinu magazina ili dizajnerskih haljina. Iznad svega, moda je posao.

Svima je potrebno malo zabave

Vredne devojke koje uče i ulažu u obrazovanje su za pohvalu, ali moraju i one nekada da se zabave. Sigurno znam da nikada nisam htela da budem devojka u noćnom klubu,koja igra na stolu bez donjeg veša (to je priča za drugu knjigu), ali sam dozvolila sebi da doživim lepa iskustva i prisustvujem mnogim zabavama. Život brzo prolazi, a ja sam shvatila da odluke koje razumno donosim, su me dovele do mesta na kom želim da budem.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/ellesrbija/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...