Koliko puta vam se desilo da uđete na neki tekst s nazivom Kylie, ubeđeni da se tekst tiče australijske dive, odnosno Kylie Minogue, da biste shvatili kako se članak tiče američke tv zvezde, Kylie Jenner? Deset puta, dvadeset, više?

Činjenica je da većina portala Kylie Jenner više ne najavljuje punim imenom, koristeći i prezime i ime, već samo ime koje smo svi do sada povezivali s kraljicom popa, malom Venerom. 

U želji da sačuva i zaštiti svoje pravo na ime, pop pevačica je odlučila da se spori sa Kylie Jenner koja biva sve popularnija zahvaljujući svojoj rodbinskoj vezi sa Kim Kardashian, ali i make up linijom ruževa koji su hit u Americi.

Jenner koja ima preko 80 miliona pratilaca je za svoju kozmetičku liniju odlučila da koristi upravo ime Kylie, što je u velikoj meri zasmetalo australijskoj pop zvezdi.

U novembru 2015, Kylie Jenner je podnela prijavu za registraciju žiga koji se odnosi na njeno ime, u američkom Zavodu za patente i žigove, piše The Fashion Law. Prema tome, gospođica Jenner bi trebalo da ima pravo da podnese prekršajnu tužbu ako neko pokuša da koristi njeno ime u istoj kategoriji u kojoj je zaštitila svoje proizvode, poput kozmetike ili odeće. 

Ipak, poznata američka televizijska zvezda je ovim potezom izazvala problem sa pop divom, Kylie Minoque... 

Iako za sada pravni savetnici Kylie Minoque nisu napravili ni jedan korak, oni tvrde da će prihvatanje žiga izazvati zabunu kod potrošača jer će se na tržištu naći dve Kylie.

Pored toga Kylieni zastupnici tvrde da povezanost sa rijaliti zvezdom Kylie Jenner, koja je već dobila brojne kritike od grupe ljudi koji se bore za prava osoba sa invaliditetom i afričko-američke zajednice, bi ugrozilo brend koji bi odmah dobio lošu reputaciju.

Američki Zavod za patente i žigove će sada morati da odluči koja Kylie će imati pravo da koristi svoje ime na tržištu, a do tada ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati sukob ove dve dame.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija