Dermatolog Victorie Beckham otkrio: Rešenje za problematičnu kožu je u ovoj namirnici

Foto: Profimedia

Victoria Beckham u petoj deceniji izgleda odlično, a tajna njene besprekorne kože krije se u kuhinji.

Bivša članica grupe Spice Girls otkrila je u najnovijem intervjju za The Edit, da je ranije imala veoma problematičnu kožu, a onda je jedan savet dermatologa promenio sve.

"Dr.Harold Lancer mi je savetovao da svakodnevno jedem lososa. Pitala sam ga moram li baš svaki dan, a on je odgovorio pozitivno", rekla je Viky.

(Nova ljubav i novi stajling: Adriana Lima u vrlo senzualnom izdanju tokom šetnje Mikonosm)

Naime, losos i druge masne ribe bogate su omega-3 masnim kiselinama, te A i C vitaminima. Omega 3 masne kiseline sadrže 'dobre' masnoće koje povoljno deluju na zdravlje, a prvenstveno štite srce i krvne sudove jer snižavaju nivo triglicerida i kontrolišu upalne procese u telu.

Osim toga, omega 3 kiseline štite kožu od starenja i upalnih procesa.

To dokazuje i istraživanje objavljeno u "European Journal of Dermatology", koja je pokazala da ljudi koji jedu ribu i povrće imaju manje akni od onih koji nisu konzumirali ribu. Nekoliko studija dokazale su i vezu između ribe, omega 3 kiselina i lepog tena bez akni.

(Danima šetaju zajedno po Parizu: Ko je čuvena glumica koja je kuma Angeline Jolie?)

Dermatolog koji brine o izgledu supruge Davida Beckhama objavio je recept lagano pečenog lososa koji je zaslužan za blistavu Victorijinu kožu.

Lagano pečeni losos


Sastojci:

1/2 kg lososa

2-3 organska, netretirana limuna

biber i drugi začini po želji

Maslinovo ulje

Priprema:

U staklenu posudu za pečenje poređajte limun iseckan na kriške.

Na vrh limuna stavite file lososa od pola kilograma i pospite maslinovim uljem.

Dodajte biber i željene začine, ali preskočite so.

Pecite na 20 do 25 minuta.

Poslužite uz zelenu salatu ili povrće skuvano na pari.

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin