Još od Jane Fonde i Joan Collins veliki broj poznatih dama počeo je da snima sopstvene video tutorijale sa vežbama za oblikovanje tela.

Medutim, niti jedan celebrity video tutorijal nije postao toliko čest u praksi koliko je to bio i jeste slučaj sa čuvenim vežbama Cindy Crawford iz 1992. godine.

Prvobitni set "Shape your body" - VHS kaseta na kojoj je slika slavne manekenke u crvenom kupacem kostimu, obuvata dva video tutorijala od po 40 minutnih vežbi i jedan od 10 minuta za zagrevanje.

Cindy je na setu zajedno sa svojim tadašnjim fitnes instruktorom Radueom koji je vodi kroz celo vežbanje koje je snimljeno malo u zatvorenom prostoru, malo na plaži, malo na vrhu zgrade.

Vežbe su za celo telo, od onih koje su za oblikovanje struka, preko onih za jačanje ruku, do onih koje targetiraju zadnjicu i butinu. Tu su standardne vežbe od istezanaja, sklekova do trbušnjaka, ali i niz vežbi koje spadaju u osnovne u svim fitnes programima.

Manekenka retko šta od rekvizita koristi, sem tegova i u to u jednom delu vežbi. Tu je i stolica koja joj pomaže u nekim vežbama da se osloni. 

Pogledajte u nastavku kompletan set vežbi sa Cindy:  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/