Press play: Plejlista koja će vas konačno naterati da vežbate i budete fit

foto: Profimedia

Ako ste mislili da su male šanse da pomerite guzu i naterate sebe da trenirate, uveravamo vas da grešite! Sve je u dobrom ritmu koji će vaše telo naterati da se ludo pokrene!

Imate osećaj da svi osim vas sate provode u teretani? Ne brinite, niste jedini! Ali srećom po nas, postoji neko ko je prethodnih 25 godina razrešavao ovu svetsku dilemu. Njegovo ime je dr Kostas Karagiorgis, sportski psiholog sa Univerziteta Brunel, koji je otkrio da je dobra plej lista koja će dati nepresušnu motivaciju vašem telu i mozgu, sve što vam treba da startujete.

Za trčanje na traci

Pesma: Runnin’ Bijonse

Dr Kostas Karagiorigas kaže: On smatra da bi svoje trčanje uvek trebalo da uskladimo sa ritmom pesme. Ova ima 140 BMP (bajta po minuti) koji su odlični za skakanje u mestu ili trčanje na traci. Takođe, njene reči stvaraju dobru sliku i tako daju mentalnu motivaciju. 

Što znači: Reči konstantno ponavljaju da svet trči. Pa šta ćemo mi onda da radimo? Da trčimooo. 

Ako želite zamenu: Run, Future Islands 140 BMP.

Zagrevanje

Pesma: Just Like Fire, Pink 

Dr Kostas Karagiorigas kaže: Doktor misli da su bitovi jedna od bitnijih stvari kod odabira pesme, ali je i tekst podjednako važan jer podstiče mozak da se prebaci na želju za vežbanjem.  

Što znači: Svako dobro zagrevanje treba da počne sa istezanjem celog tela. Vrat, leđa, noge, stopala i ruke. Trudite se da svaki deo tela bude zagrejan i tako dobro pripremljen za aktivnost.

Ako želite zamenu: Fancy, Iggy Azalea & Charli XCX (95 BMP). 

foto: Shutterstock

Trbušnjaci

Pesma: Can’t Stop The Feeling, Džastin Timberlejk

Dr Kostas Karagiorigas kaže: Vežbe za zategnut stomak ne traže neki brz ritam, već onaj koji će vam biti motiv da se konstantno podižete i spuštate. 

Što znači: Ako ne volite da radite trbušnjake, pomislite šta bi Džastin ili neki sladak dečko rekao da vas vidi. Sigurno im se ne bi svideo vaš nezategnut stomak, zato krenite na posao.

Ako želite zamenu: Adventure Of A Lifetime, Coldplay (112 BMP).

Nastavak na sledećoj strani...

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...