I kao što se moglo očekivati od najplaćenijeg modela na svetu- zdrava ishrana je i te kako bitna. Tako ćete na meniju Gisele Bundchen pronaći isključivo voće i povrće koje čini čak 80 odsto od ukupne ishrane i raste u njenom vrtu. 

Kao zdrava dopuna obroka tu je smeđi pirinač, kinoa ili proso. Ostatak ishrane čini nemasno meso poput govedine, povremeno patke i piletine, a od ribe Allen Campbell najčešće priprema lososa.

Započeti dan zdravim doručkom temelj je najvažnija stavka zdrave ishrane. A to za Giselle i njezinog muža Toma znači prvo šoljiica tople vode s isceđenim limunom. Ovaj napitak će vam podstaći probavu odnosno pripremiti ga na lakšu apsorpciju svega što ćete uneti taj dan u organizam.

A ono što sledi je vitaminski smoothie koji se priprema od svežeg voća u blenderu. Iako se voće menja tokom sezona, mi smo odabrali smoothie od banane kao jedan od najhranjivijih. Banane sadrže 74 odsto vode, a ostatak su belančevine, masti, šećer, ugljenohidrati i biljna vlakna. Bogate su kalijumom, a sadrže i magneziju, kalcijum, fluor, fosfor, gvožđe, cink i bakar. Osim toga, banane su bogate i vitaminima kao što su beta-karoten, vitamini grupe B, kao i vitaminima C i E. Stoga, idealno je dan započeti sa smoothijem od banane u koji smo dodali i šumskog voća.

Sastojci (za 2 serviranja / 4 dl):

2 banane (zrele)

2,3 dl malomasnog mlijeka ili jogurta

100 g borovnica (može i smrznute)

100 g kupina (može i smrznute)

100 g malina (može i smrznute)

2 cijele jagode (može i smrznute)

4-5 kockica leda

Sve sastojke ubacite u blender, dobro izmiksajte i započnite dan kao Giselle!

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija