Zima može da bude prelep period sa svim svojim veselim događanjima i okupljanjima, ali isto tako može da nas baci u depresiju svojim kratkim danima, konstantnom hladnoćom i nedostatkom sunca.

U ovakvim situacijama jedino što može da nam pomogne su sitna zadovoljstva poput gledanja serija, omiljenih filmova, čitanja knjiga ali i ispijanja tople čokolade.  

Napitak koji je ujedno sinonim zimskih meseci jedna je od najboljih stvari koju vezujemo uz hladni period, stoga smo vam za danas pripremili nekoliko jednostavnih recepata kojima ćete ulepšati svoje dane. Držite ih nadohvat ruke, jer se zimski meseci znaju odužti...

Meksička topla čokolada

Za one koji svoju regularnu čokoladu požele dodatno začiniti, rešenje je meksička topla čokolada. Od sastojaka će vam trebati 4 kašike nezaslađenog kakao praha, 1 mali komad crne čokolade, 1/2 kašičice mlevenog cimeta, 1 prstohvat čilija u prahu te 3/4 šoljice mleka. Po izboru možete staviti i malo ruma ili tequile za čokoladu po meri odraslih. Pomešajte kakao, cimet i čili u prahu, dodajte crnu čokoladu i u mešavinu ulijte mleko. Mešajte sve dok se svi sastojci ne povežu. 

Topla čokolada s kikiriki puterom

Bogata i kremasta, ova čokolada će zameniti desert nakon ručka. Za ovaj recept će vam dobro doći blender, ali ako ga ne posedujete možete sastojke izmešati u malom loncu na blagoj vatrisve dok ne dobijete kremastu smesu. Sastojci za toplu čokoladu s kikirikijem su 1-1/2 šoljica punomasnog mleka, 1/2 šoljice srednje slatke čokolade i 1/4 šoljice kremastog putera od kikirikija.

Za preliv pripremite 1 šoljicu hladne slatke pavlake, 1 kašičicu zaslađivača, dok vam za čokoladni sirup trebaju 2 kašike rastopljenog putera od kikirikija. Priprema tople čokolade: u blenderu izmešajte mleko, kockice čokolade i kikiriki puter. Biće dovoljno 4-5 minuta miksanja. Dok se čokolada meša, napravite preliv tako da u činiji električnog miksera pomešajte pavlaku i zaslađivač. Miksajte dok smesa ne postane meka i ujednačena. Toplu čokoladu prelijte sa šlagom, otopljenim kikirikijem i čokoladnim prelivom.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija