Iako je poslednjih godina vladao u sfri kose modernih influenserki, klasičan balayage polako postaje prošlost, i to u korist novog trenda koji će se savršeno uklopiti u već poznate jesenje tendencije koji su već zaživeli.  

Balayage je poznata tehnika slobodnog bojanja pramenova kojom se dobija efekt lagano prošarane kose, a taj trend je doživio blagu izmenu koja je sve traženija u domenu frizurama. 

Najnovija tehnika naziva se shadow toning, odnosno senčanje kose, a reč je o bojenju kose s još prirodnijim efektom koji će ove jeseni doći do potpunog izražaja, a prelaz boje se ne odnosi samo na lagano posvetljenje pramenova.

Naime, trik je u tome da se dobije prava nijansa između prirodne boje izrastka i ostatka kose, tretiranog s svetlijim tonovima vrhova kose, tako da nijansa frizuri podari prirodniji izgled sa većim volumenom.

Umesto klasičnog posvetljivanja kose, shadow toning će doći do izražaja i kod novih tonova koji će ove jeseni biti ultra popularan.

Izvor: Cover 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/