Zovu ga još i fokača ili pica brot - domaći hleb sa sirom i lukom topi se u ustima. Možete da ga spremite kao obrok, ali i kao grickalice uz vino ili koktele.

Sastojci za testo:

- 200 g brašna
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 4 g instant kvasca
- 3 g soli
- 80 ml toplog mleka
- 30 g maslaca

Premaz:

- 3 čena belog luka
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika šećera
- mladi luk
- 13 g maslaca
- 140 g sira

Priprema:

- Sastojke za testo pomešajte i pustite da nadođe, potom formirajte okrugli hleb nalik testu za picu, samo deblji.
- Uključite rernu na 180 stepeni.
- Beli lukzdrobite, pomešajte sa majonezom, šećerom, maslacem i sitno seckanim mladim lukom.
- Hlebu “urežite” šaru kašikom na površini, premažite mešavinom i pospite rendanim sirom.
- Pecite oko 15 minutaili dok se lepo ne zapeče i sir počne da se topi.

Izvor: stil.kurir.rs