Zovu ga još i fokača ili pica brot - domaći hleb sa sirom i lukom topi se u ustima. Možete da ga spremite kao obrok, ali i kao grickalice uz vino ili koktele.
Sastojci za testo:
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 20 g šećera
- 4 g instant kvasca
- 3 g soli
- 80 ml toplog mleka
- 30 g maslaca
Premaz:
- 3 čena belog luka
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika šećera
- mladi luk
- 13 g maslaca
- 140 g sira
Priprema:
- Sastojke za testo pomešajte i pustite da nadođe, potom formirajte okrugli hleb nalik testu za picu, samo deblji.
- Uključite rernu na 180 stepeni.
- Beli lukzdrobite, pomešajte sa majonezom, šećerom, maslacem i sitno seckanim mladim lukom.
- Hlebu “urežite” šaru kašikom na površini, premažite mešavinom i pospite rendanim sirom.
- Pecite oko 15 minutaili dok se lepo ne zapeče i sir počne da se topi.
Izvor: stil.kurir.rs
5 CHANEL PARFEMA KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA POSEDUJE U ŽIVOTU: Ovi mirisi su zasluženo vanvremenski klasici
7 DANA JELOVNIKA MOĆNE DIJETE 1200 KALORIJA: Izgubite kilograme uz raznovrstan meni koji preporučuju i nutricionisti
BRAD PITT & PENELOPE CRUZ ZVEZDE SU NOVOG CHANEL FILMA: Pogledajte ljubavnu scenu koja je oduševila sve
5 VIRALNIH KOMADA KOJI PRIPADAJU "GRANDMA STILU": Retro estetiku pronašli smo u ormarima naših mama i baka
BILI SMO NA KIMHĒKIM REVIJI NA NEDELJI MODE U PARIZU: Zavirite u behind the scenes momente i prvi red korejskog brenda