LAZANJA IZ TIGANJA: Najprostiji recept za početnike

Foto: Profimedia

Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način.

Sastojci za 4 osobe: 

250 grama sveže testenine za lazanje
600 ml sosa od paradajza; 300 grama mocarele ili drugog sira
25 grama rendanog sira (parmezan)
1 čen belog luka
malo maslinovog ulja
malo soli, bosiljka, bibera

Priprema: Sipajte u šerpicu malo maslinovog ulja pa u njega dodajte ceo čen belog luka. Pustite da se malo krčka, pa dodajte svež bosiljak i paradajz sos. Kuvajte oko 15 minuta.

Kada se sos spremi skloniti ga sa ringle. Na ringlu staviti tiganj i u njega kašikom za supu sipati gotov sos, a onda dva lista testa za lazanje, a zatim oba sira. Nastaviti slagati tim redom dok ne potrošite sav materijal. Poklopiti i kuvati 15 minuta.

Izvor: stil.kurir.rs

 

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin