Svi gastro biseri Jadrana: Deset najboljih restorana regionalne obale među kojima se nalaze i kuhinje s Michelin zvezdom


360º ( Dubrovnik, Hrvatska)

Kulinarski virtuoz Marijo Curić se zaljubio u svoj zanat još u 14. godini. Njegovi mentori su bili velikani poput Marcusa Wereinga, Philipa Howarda, Yu Sugimota i Enrica Bartollinija u ponajboljim svetskim restoranima. Kada složite sve te slagalice skupa, dođete na popis Michellinovih zvezdica i družite se uz bok sa preostala dva restorana na listi.

Foto: Restaurant 360º 

Pelegrini (Šibenik, Hrvatska)

Sigurno ste gledali neke emisije o vrhunskim chefovima u svetu koji kao da crtaju po platnu. Ovo je takvo mesto. Chef Rudolf Štefan, će vam demontrirati zašto je baš on bio pokretač i domaćin internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva pod nazivom Chef’s Stage. Od ove godine i ponosni vlasnik Michellinove zvezdice, zasluženo uživa status najboljeg nacionalnog restorana i najboljeg restorana u Dalmaciji. S pogledom na šibensku katedralu i najbitnijim arhitektonskim delom iz doba renesanse u celoj Dalmaciji, doživećete puni naziv luksuza. 

Monte (Rovinj, Hrvatska)

Vlasnik i glavni chef ovog restorana sa Michelin zvezdicom - Danijel Đekić uz svoju suprugu sommelijerku Tjitsku Đekić stvara čistu magiju na svojim tanjirima u Rovinju. Skriven starim zidinama priča jednu jako zanimljivu priču, uvek pazeći na kvalitetu samih namirnica i prezentacija na tanjiru. 

Tekst: Anamarija Ledić sa bloga Oh fudge koju možete da pratite i putem Instagram profila.

‹ Prethodna 2 / 2 

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

ELLE VESTI

HOROSKOP
Magazin