Nije tajna da smo nakon gledanja serije ''The Queen's Gambit'' postali opsednuti šahom i svime što ima veze sa njim. Tako je dezen šahovske table prvo preplavio street style širom sveta, a nakon toga dospeo i u polje arhitekture i enterijera.

Skrolujući Instagram, ne možemo da se otrgnemo utisku da svaki influenser ima barem jedan komad ukrašen famoznim kvadratima, bilo u klasičnim crno-belim kombinacijama, ili onim živopisnim, šarenim. Čak je i Kris Jenner okačila sliku ulaza u svoj dom u Los Anđelesu na kome je glavni detalj, pogađate, upravo efektan pod sa dezenom šahovske table. Nakon toga, on je postao i jedan od najprodavanijih trendova u 2020. godini.

Iako nosi retro vibe, u kombinaciji sa minimalističkim prostorom može da izgleda vrlo moderno. Od tepiha, prostirki, jastuka, pa sve do pločica ili tapeta u kupatilu, sa dezenom šahovske table možete beskrajno da se poigravate. Budite kreativni i pozicionirajte ga tako da bude u fokusu prilikom ulaska u prostoriju. Takođe, izbegnite njegovo kombinovanje sa drugim jakim dezenima, kako ne biste izazvali kontraefekat.

Smestite se udobno, pripremite čaj, i pogledajte naše predloge. A onda trk po svoj jedinstveni komad!