Zavirite u predivnu kraljevsku baštu posvećenu princezi Diani

foto: Profimedia

Povodom dvadesetogodišnjice smrti Ledi Di, u sklopu palate Kensington Palace za javnost je konačno otvorena bašta "The White Garden", posvećena tragično preminuloj princezi.

Ulaz u takozvanu Belu baštu, posvećenu preminuloj princezi besplatan je, a posetioci će u šetnji kroz kraljevski vrt moći da uživaju do septembra.

Diana se smatra jednom od najvoljenijih princeza, ne samo u Velikoj Britaniji, već i u čitavom svetu.

Bila je poznata po šarmu, ljupkosti i neverovatnoj harizmatičnosti kojom je plenila gde god se našla, ali i po spontanosti koju je do tada malo koji član kraljevske porodice prikazivao u javnosti. Tako da je sasvim prikladno da se upravo u sklopu palate Kensington Palace (u kojoj je i živela) nađe mesto koje će u spomen voljenoj princezi, posetiocima pružiti poseban doživljaj i oživeti sećanje na nju.

U pitanju je privremeni vrt na kome je rađeno čitavih godinu dana, a koji se sada diči sa preko 12.000 pupoljaka, mahom bele boje: zumbula, ljiljana i lala.

Centralnu leju zauzimaju lale Diana, posebna vrsta ovog cveća, nastala upravo u princezinu čast.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...