Piše: Ivana Semerad

Bez obzira na to što nam govore da će toplo biti do kraja meseca, jesen je definitivno tu i svojim bojama lagano nam zaokuplja svakodnevicu. Znam to, noć ranije pada a moj letnji ten postepeno bledi i sve češće ga osvežavam hajlajterom (u ovom trenutku Sephora), a uveče čak i podlogom (Dior Skin Forever). Još nisam spremna da se poigravam sa pigmentima, ajlajnerima i teškom maskarom, nekako mi se čini da tako produžavam omiljeno godišnje doba, iako je moja rutina formalne garderobe, diskretnih mirisa i nude šminke odavno ponovo počela. Kako negu, posebno lica, shvatam zaista ozbiljno, minuta koje provedem ujutru u kupatilu znatno je više nego pre mesec dana. Nakon što je pre neku godinu Lancôme izbacio Génifique, kao zaista revolucionaran antiage proizvod, nisam menjala serum za lice, a onda je iz iste kuće stiglo nešto potpuno novo. I još revolucionarnije. Visionnaire, korektor bora. Fenomenalno!

Počela je sezona make up kolekcija za jesen i zimu 2011/2012. Uz njih su stigli i tečni puderi, a od onih koje sam probala, osim meni inače omiljenih Sensai, izdvojila bih i Chanel Perfection Lumiere. Pošto za godišnje doba koje je pred nama definitivno biram što prirodniji i svežiji izgled, bila sam u potrazi za savršenom nijansom rumenila, za onom u boji breskve koja sadrži i dozu žute. Pronašla sam je u novoj YSL make up kolekciji, a i Clarins ima ono što ja volim.

Da bih potpuno spremno ušla u novu (jesenje-zimsku) svakodnevicu, bili su mi potrebni još dobar parfem i neko ulje za telo orijentalnog mirisa koji bi me asocirao na senzualnu vrelinu leta. Cinq Mondes Ayurvedic Universal Oil miriše na pomorandžu i koža ga obožava. Takođe sam se veoma obradovala mirisu s potpisom Narcisa Rodrigueza (For Her), tu je i novi Coco Mademoiselle... biće ovo jedna duga, topla i aromatična jesen. Uživajte!

Piše: Ivana Semerad

Naš izbor za jesen je nude look!