Ovako je bilo sve dok nije postala omiljena tema svih svetskih medija. Lepa Melania svoju modeling karijeru otpočela je još u Malom mestu, gradiću nadomak Ljubljane, kada je sa 16 godina pozirala lokalnom fotografu.

Već sa 18 potpisala je ugovor sa agencijom za modele u Milanu.

Od tada njena karijera u modnom svetu kreće uzlaznom putanjom. Radila je u Milanu i Parizu, da bi se 1996. preselila u Njujork. Pored brojnih modnih editorijala koje je snimala za poznate i manje poznate časopise, našla se i naslovnicma nekoliko čuvenih. Bugarskog izdanja Harper's Bazaara, italijanskog Vanity Faira, Sports Illustrated izdanja posvećenog kupaćim kostima, a 2000. se slikala potpuno naga za januarsko izdanje GQ-a.

Upravo tokom svog boravka u Njujorku, na jednom modnom događaju upoznala je i Donalda Trumpa za koga se udala 2004. na Floridi, noseći Diorovu venčanicu u vrednosti od 100.000 dolara.

Od tog trenutka Melania je postala znatno zapaženija medijska ličnost, no što je to bila tokom svoje karijere modela.

foto: Profimedia

Međutim, njen stil se nikako nije uklapao među toaletama koje su dominirale na prestižnim svečanim događajima kojima je prisustvovala. Od otvaranja izložbi u najcenjenijim njujorškim galerijama, preko Met Gala bala, pa sve do raznih humanitarnih večera. Melanin stil bio je poprilično neukusan.

Najveći problem je bio u tome što je preterivala. Kada bi ponela haljinu koja je sjajno pristajala njenoj figuri, isticala je svoju besprekornu lepotu na pogrešan način: nagalašavajući atribute. Kada bi se odlučila za skromnije izdanje, onda bi potpuno promašila model koji pristaje njenoj građi i samom događaju.

Ne znamo da li je bila toliko nesigurna pri izboru ili jednostavno nije mogla da isprati modne trendove na odgovarajaući način. Sama kaže da je uvek svaki stajling i svu odeću birala sama, vođena time u kom je raspoloženju i jednostavno onim što se njoj dopada.

Tako da smo sigurni kako je sada pronašla stilistu, koju ju je umserio u odgovarajućem modnom pravcu i skrenuo pažnju na to da njen način razmišljanja nikako nije dobar. 

Sada je međutim njen stil nešto što u formalnim prilikama definitvno želimo da kopiramo!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Prva dama Amerike kretala se veliki deo života u viskom modnim krugovima, ali to ipak nije uticalo na izgradnju njenog stila. Preterivala je u svemu, pogotovo detaljima i degutantnim dekolteima.