Na poslu, vaš cilj je da se obučete tako da impresionirate, pogotovo kad vas vaš šef (ili budući šef) ima u vidokrugu.

Iako znamo da različite firme imaju svoja pravila odevanja, zanimalo nas je šta nikada ne bi trebalo da obučemo u kancelarijskom okruženju. Najbolji način da to saznamo je da potražimo informaciju na samom izvoru, što smo i učinili.

Pročitajte šta je naša komisija sačinjena od šefova rekla:

1. Nepotrebno skromno odevanje

"Nepotrebno skromno odevanje je zločin protiv čovečnosti. Svojim kolegama dugujete to da se oblačite neustrašivo i hrabro. To je jedan vid lepog ponašanja" - Simon Doonan, Kreativni direktor pri robnoj kući Barneys New York.

2. Birajte cipele u kojima možete da hodate

"Najveća greška među osobljem: previše šminke, previše dekoltea, prekratke suknje/previše otkrivanja nogu... i nemogućnost hodanja u svojim cipelama. To jednostavno ne ide tako." - Elyse Walker, osnivačica i kreativna direktorka firme Forward.

3. Izbegavajte pocepan džins

"Pocepani džins - ostavite ga za vikend" - Rebecca Taylor, dizajnerka

4. Oblačenje od glave do pete u dizajnersku odeću je veliko "ne"

"Pojavljivanje prvog dana na poslu (ili još gore, na razgovoru za posao) obučeni od glave do pete u dizajnersku odeću je veliko "ne". Želite da vaš rad i sposobnosti budu u centru pažnje, a ne činjenica da vaša odeća košta više nego mali automobil." -Stephanie Mark, osnivačica Coveteura.

5. Bez rašivenih poruba, prljavih kragni i manžetni, a cipele uvek čiste i održavane

"Najvažniji faktor profesionalnog izgleda nije u trošenju gomile novca na odeću, već u tome da uvek izgledate doterano, čisto i odgovarajuće svom zvanju. Vaša zvanična odeća mora biti uvek dobro održavana. Na primer, budite uvek ispeglani i čisti, bez rašivenih poruba, prljavih kragni i manžetni, a cipele vam uvek moraju biti čiste i održavane." - Gabriele Hackworthy, Editorial Fashion direktorka u Pret -a-Porteru i Porteru.

6. Sako s pantalonama znači sigurnu smrt

"Nemojte se oblačiti kao da idete na razgovor u banku! Pantalone i sako su sigurna smrt. Budite upoznati sa firmom u koju idete, i svoj izgled prilagodite tome. Ono što želite je da budete odgovarajuće odeveni i da razvijete svoj sopstveni stil u tom okviru. Ne želite da izgledate kao žrtva mode, ali da ipak odajete utisak osobe koja zaista prati modne trendove" - Cindy Krupp, osnivačica firme Krupp Group.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/