Istoimeni njujorški brend čivenog modnog dizajnera afirmisao se neprestanim razvojem i postavljanjem urbane uniforme u nove kontekste otkada je prvi put predstavljen 2007. godine. Wangov osnovni senzibilitet ogleda se u suprotnostima, uz savršeno stapanje sofisticiranog i nesavršenog. Njegove kolekcije odražavaju nepretenciozan pogled na modu, uz neizostavan osećaj lakoće.

"Alexander Wang je jedan od najvažnijih glasova u modnoj industriji današnjice. On razume tačno šta ljudi žele da nose i to sprovodi u delo sa energijom i strašću koji su zarazni. Ovogodišnja saradnja sa njim bila je neverovatna“, izjavila je Margareta van den Bosh, kreativni savetnik u H&M-u.

Kolekciju Alexander Wang x H&M činiće odeća i modni dodaci za muškarce i žene. Tipično za njegov stil bez kompromisa, Wang će predstaviti nov pristup u kreiranju lifestyle proizvoda, koji nisu nužno modni komadi. Kolekcija biće dostupna u oko 250 H&M-ovih prodavnica u svetu, počevši od 6. novembra 2014. godine.

"Počastvovan sam što mogu da budem deo H&M-ovih dizajnerskih saradnji. Raditi sa njihovim timom je uzbudljivo i zabavno. Spremni su da pomeraju granice i postavljaju temelje kreativnosti. Ovo je izvanredan način da se šira publika upozna sa elementima brenda i načina života Alexandra Wang,“ stoji u Wangovom saopštenju.