U nedavnom intervjuu poznata američka dizajnerka venecuelanskog porekla Carolina Herrera osvrnula se na popularan trend koji je "opseo "crveni tepih a koji diktira potpunu razgolićenost! Ovaj po njoj nimalo šik, niti otmen trend Carolina smatra jednim od najgorih modnih diktata u Holivudu, smatrajući da apsolutno nikako ne može komad odeće koji izgleda kao krpa koja skriva tek 10% vašeg tela, biti okarakterisan kao stylish, prefinjen, elegantan...

Kao što je slučaj sa Rihannom na CFDA događaju, i JLo i Beyonce na glamuroznoj Met Gala večeri.

"(Neki kreatori smatraju) da je moderno svoju muzu ili klijentkinju razgolititi i potpuno obnažiti. Misle da će to privući mlađu publiku. Ne! Pobogu, pa to je polugolotinja! Bože! Tim kreacijama, određene persone samo pokušavaju da skrenu pažnju na sebe. U životu mora da postoji izvesna doza misterije," kaže Herrera.

Carolina takođe dovodi u pitanje da li možete uopšte da budete modna ikona ako na sebi skoro da i nemate odeću.

Iako je nošenje seksi odeće siguran način da se privuče pažnja (setimo se samo Liz Hurley i njene čuvene Versace haljine sa zihernadlama koju je nosila na još čuveniju premijeru "Four Weddings and a Funeral" te 1994. sa tadašnjim dečkom Hugh Grantom), novi načini oblačenja to dodatno otežavaju.

Posebno za kreatore.

Kao što je Veronique Hyland (glavna modna urednica američkog Ella) primetila u svojoj analizi onoga što je nazvala “the couture body" - "Kreatori nikada neće preterati - iako se odeća poznatih nalazi na ivici potpune golotinje, niko se neće pojaviti potpuno go! (Pa, možda na dodeli VMA nagrada i hoće!) Ali sada se kreatori moraju truditi više da bi se izdvojili od ostalih. Lepota siluete, printovi i ukrasi - ako ne služe da prekriju delove tela - dobijaju manje pažnje."

Ipak mislimo da vas neće ozbiljno shvatati ako otkrivate previše.

U svom članku za Hollywood Reporter, poznata modna novinarka Merle Ginsberg podelila je poznate iz Holivuda na "skins" (žene koje otvoreno pokazuju svoje telo) i "prims" (one koje se oblače skromnije). i zaključila da previše otkrivanja kože, možda donosi više novca, ali da tako nikada nećete postati prava zvezda.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/