Ona je jedna od najtraženijih modela u modnoj industriji. Žena koja piše istoriju, i isnpiriše milione ljudi.

22-godišnja kanadska manekenka Winnie Harlow koja boluje od kožne bolesti vitiligo, insistira na tome kako ne voli da je klasifikuju kao uzor, ili neko s kim će ljudi da se poistovećuju, već isključivo da želi da bude inspiracija ljudima da budu svoji, jedinstveni. To je uostalom, moto kojim se Winnie oduvek vodila u životu.

O svojoj bolesti, modeling karijeri Harlow se raspričala u februarskom izdanju kanadskog Elle-a. Ova prelepa žena koja je zaštitno lice španske marke Desigual smatra da je pogrešno imati uzora, ali da je ok ugledati se na neke ljude i dozvoliti im da vas inspirišu...

"Osećam se kao inspiracija mnogima. To je reč koju preferiram. Ne verujem da treba da budem uzor ili neko koga bi trebalo da imitiraju. Moja mama me inspiriše, naučila sam puno toga od nje, ali opet, postoje mnoge stvari koje ona ne bi uradila a ja jesam. Zbog toga ne shvatam svoju majku kao uzor, već kao ogromnu inspiraciju."

Da je lepota nekonvecionalna Winnie je dokazala nedavnim učešćem u American’s Next Top Model. Ta ista lepota donela joj je ugovor i za Diesel, kao i nekoliko bitnih njujorških revija na protekla dva izdanja FW-a, ali i aktuelnu naslovnicu februarskog Elle-a.

Samu naslovnicu prati i editorijal koji obiluje oštrim siluetama i efektnim kreacijama, dok je glavni detalj grudnjak koji izviruje i pokazuje ženstvenost kojom ova manekenka iz Toronta pleni uprkos kožnom oboljenju.

Foto: Instagram/ellecanada

"Moj recept za uspeh zapravo je veoma jednostavan: Zavolite sebe. Svakom deliću sebe pružite mnogo ljubavi, zagrlite se i budite ponosni. Tek kada sam to naučila, postala sam uspešna. Sada me obasipaju poslovnim ponudama i hvala Bogu na tome," rekla je Winnie i dodala da stanje kao što je vitiligo nikako ne bi trebalo da utiče na život.

"Umorna sam od toga da objašnjavam svoju bolest. Ja sam živa osoba koja ima aktivan, ispunjen život i ponosna sam na sve što sam uspela, pogotovo u profesiji gde se sitni nedostaci ne praštaju!"

Foto: Instagram/ellecanada

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/