Umesto toga, postojaće samo jedna kolekcija koja objedinjuje sve zajedno, od dreseva sa rajsfešlusom i denima do krzna i večernjih haljina, sa samo jednom oznakom- Burberry.

U najnovijoj, pre-fall kolekciji 2016. primetan je uticaj 70-ih što smo primetili po porubima na širokim pantalonama zvonaste forme, mantilima sa visokim pojasom i kaputom od veštačkog krzna rakuna. Takođe, ovu kolekciju su krasili i neobični ukrasi poput crvenih dekorativnih šavova i mesinganih dugmadi.

Vojni uticaj je nešto što nam je sasvim prirodno za Burberry, jer je britanska kultura mladih kroz prethodne dekade ponovo prisvojila uniformu. Ova kuća je upravo to iskorisila i obogatila svoju kolekciju velikim, ležernim i praktičnim komadima odeće - jakna sa kapuljačom obložena vunom, oversize maslinasto zelena kožna jakna, ogroman crveni kaput...

Kako su klasne razlike unutar same kuće uklonjene, Burberry sada sadrži više casual elemenata koji nas najviše asociraju na modni napredak ove kuće.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Glavni izvršni direktor Burberryja, Christopher Bailey je imao zadatak da "pospremi" Burberry ormar. Od sada, više neće postojati Prorsum, Burberry London ili Brit.