Kolekcija za prestižno takmičenje inspirisana je češkom ilustratorkom Květom Pacovskom i po ugledu na njen rad, muška odela transponovana su u elegantne, ženstvene komade.

Inspiraciju za kolorit dizajneri su takođe pronašli u ilustratorkinim knjigama. Publika u Beogradu je imala priliku da vidi još sedam outfita koje su MATES pripremili po povratku iz Budimpešte, i time zaokružili priču o ovoj kolekciji. 

Još jednom, za fotogafije i asistenciju na snimanjima bila je zadužena ekipa studenata. Lookbook je delo Ivane Tešić, a za kampanju, u nešto drugačijem stilu od prethodne, ponovo je zaslužna Sofija Modošanov, obe studenti master studija fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti. 

Lookbook je fotografisala Ivana Tešić, za šminku manekenke Ane Radivojević je zaslužna Ana Nikolić ( City Color Cosmetics Srbija), dok se za frizuru pobrinula Tija Ivanović.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Nakon što su deo treće kolekcije, pod nazivom “Květa”, predstavili na Mercedes-Benz Fashion Weeku u Budimpešti, kao finalisti “Gombold újra!” takmičenja, Marko Ilijev i Saša Stević su ovu kolekciju u celosti prikazali domaćoj publici na 38. Belgrade Fashion Weeku.