Nakon što je Frida Kahlo preminula 1954. godine, suprug slavne umetnice, takođe slikar, Diego Riviera je kompletnu garderobu kao i lične predmete supruge zaključao u jednu prostoriju sa naredbom da se soba otvori tek 15 godina nakon njegove smrti. 

Međutim, iako je Diego preminuo samo tri godine nakon smrti njegove voljene supruge, soba je tek otključana pre 11 godina (2004) kada je Ishiuchi Miyako, japanska fotografkinja dobila dozvolu da fotografiše zaostavštinu velike i jedinstvene Fride.

Tada je u sklopu muzeja Frida Kahlo koji se nalazi u Meksiko Sitiju prvi put izložen lični predmet i garderoba poznate slikarke. Kompletnu izložbu je tada osmislila Circe Henestrosa, poznati kustos.

Upravo ta izložba gostuje u londonskoj Michael Hoppen galeriji u periodu od 14. maja do 12. jula,  a obuhvata odabranu kolekciju slikarkinih modih detalja poput naočara, unikatne korsete, ručno rađene cipele i haljine, od kojih je većinu sama Frida pravila.    

Frida Kahlo je rođena kao Magdalena Karmen Frida Kahlo u roditeljskoj kući u Coyoacanu, koji je u to vreme bio malo predgrađe Meksiko sitija. Njen otac je bio slikar i fotograf nemačko-jevrejskog porekla, čija je porodica potekla iz Oradee u Rumuniji. Kahlo je bila zapažena po svojoj nekonvencionalnoj pojavi, uključujući jako naglašene obrve i tanke brčiće koje nije uklanjala.

Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je obogaljena 1925, Kahlo je odustala od medicinske karijere i okrenula se slikarstvu. Slikajući sopstvena iskustva, njeni radovi su često bili šokantni u prikazima bola i teškog života žena. Čak pedeset pet od njenih sto četrdeset tri slika su autoportreti koji sadrže lični simbolizam dopunjen grafičim anatomskim referencama. Bila je pod uticajem autohtone meksičke kulture, čije je viđenje slikala jakim bojama, mešavinom realizma i simbolizma.

Legendarna meksička slikarka nije samo izazivala veliku pažnju svojim nekonevncionalnim životom, već i eklektičnom odećom..