Njegova ljubav prema ženama već je poznata isto toliko koliko i njegovi modeli. Roberto Cavalli je oblačio Kate Moss, Gisele Bundchen, Shakiru, Jennifer Lopez i Christinu Aguileru – žene nesumnjivog seksepila i dostojne naslednice njegovog prve celebrity ambasadorke – Brigite Bardot. 

“Žena treba da zna da jedna haljina može da joj izmeni život”, tvrdi Cavalli. “I ne treba da se plaši da ponekad učini nešto drugačije, nešto posebno i nešto seksi”.

Rođen u Firenci 1940. godine, Cavalli je ušao u modu upravo zahvaljujući različitosti. Još kao student lokalnog umetničkog fakulteta, napravio je seriju cvetnih printova na trikotaži koji su privukli pažnju italijanskih tekstilaca.

Ranih sedamdesetih godina izmislio je i patentirao posebnu tehniku štampe na koži i počeo da radi neobične patchworke različitih materijala. Prikazao je te tehnike u Parizu i odmah privukao pažnju Hermèsa i Pierrea Cardina. Prvu kolekciju pod svojim imenom prikazao je kad mu je bilo trideset godina, na Salonu Prêt-à-Porter u Parizu, a prvi butik otvorio je u Saint-Tropezu 1972. godine. Bio je prvi koji je prikazao štampani teksas, prvi je izmislio peskirane farmerke.

Danas je njegov brend toliko diverzifikovan da uključuje Cavalli vodku, dečju garderobu, mušku odeću i predmete za pokućstvo. Čak ni u sedamdesetim godinama, Roberto ne pokazuje nameru da ode u penziju. Posao vodi zajedno sa svojom suprugom Evom Düringer koju je upoznao na takmičenju za Miss Universe 1977. godine. Eva je tada bila takmičarka, a Cavalli član žirija. Nije glasao da pobedi, ali ju je oženio i u braku su duže od trideset godina. 

“Učinite nešto drugačije, nemojte se plašiti i uspeh će doći”, poručuje Cavalli. Njegov život, bez sumnje, dokazuje ovaj princip u potpunosti.