Za sve nas koji bolujemo od neizlečive putničke groznice, uvek prisutno pitanje je "gde sledeći put na odmor?"

Ako nemate spremnu listu mesta koje želite da posetite ili prosto niste sigurni, jer toliko je fantastičnih zemalja koje zaslužuju vašu pažnju, onda svakako pročitajte koja su mesta prema istraživanjima, obavezna za posetu.

Prema “Travel Dreams” anketi, u kojoj učestvuju turistički agenti za luksuzna putovanja širom sveta, ovih deset destinacija su “must see”.

Krstarenje evropskim rekama i kanalima

Izuzetna popularnost rečnog krstarenja ne jenjava. A šta je novo? Prebacivanje fokusa na porodična putovanja. Kruzeri sada nude posebne linije, izlaske na obalu, programe na samom brodu, pa i plovila prilagođena porodičnim grupama. Preskočite tradicionalnu posetu Parizu i zamenite je krstarenjem najlepšim francuskim kanalima i krajolicima koje nudi “Belmond Afloat in France” linija. Ovo putovanje vas vodi manje posećenim rutama, pritom vam otkrivajući skrivene turističke dragulje širom Francuske.

foto:Profimedia

Svetska krstarenja

Svetski putnici uglavnom su iskusni turisti, oni koji su već posetili bitnije luke i odradili klasične ekskurzije. Dok krstarenja često prati negativan, ne tako šik stereotip, ali postoji veliki broj luksuznih linija koje nude jedinstvena, neverovatna putnička iskustva. Poput all-inclusive aranžmana koji uključuju predivan pogled iz fantastičnih soba ili putovanje skrojeno baš po vašim potrebama. Za hrabrije putnike (i da kako one dubljeg džepa) tu je i “svetsko” krstarenje koje vas vodi u 31 zemlju tokom 128 dana putovanja.

foto:Profimedia

Multigeneracijska putovanja

U poslednjih nekoliko godina pojavio se novi trend - multigeneracijsko putovanje, aranžmani u kojima mogu svi da uživaju, od baka i deka do dece. Idelna destinacija za ovu vrstu nezaboravnog puta je vrlo popularna Fleming Vila. U pitanju je privatna vila u kojoj je Ian Fleming napisao svih 14 James Bond novela. Savršena je za velike porodice, sa privatnim bazenom, pet spavaćih soba, privatnom plažom, osoboljem i brojnim  aktivnostima prilagođenim svim generacijama.

foto:Profimedia

Istraživanje grčkih ostrva

Putovanja u Grčku su u porastu, čak toliko da se nalaze i na popularni svetskim sajtovima za putovanja i to na listi top 10 letnjih destinacija, kao i na Hot Listi najpopularnijih putovanja. Poseta Grčkoj je skočila za 41%, a 58% aranžmana se uzima između juna i avgusta kada putnici kreću ka svojim omiljenim ostrvima: Santoriniju, Mikonosu, Kritu, Rodosu. Ljudi iz sveta mode letuju na plažama najpopularnijih među ostrvima, kao što su Santorini i Mikonos. Vila Katikies, luksuzni hotel na Santoriniju, je favorit mnogih modnih blogera i džet setera.

foto:Profimedia

Najbolje od Australije

Veliko iznenađenje među popularnim mestima za posetu izaziva Australija, koja postaje jedna od sve popularnijih destinacija za gornji sloj putnika. Jedno od nesvakidašnjih iskustva koje nudi, jeste da zaronite u sredinu zemlje na dnu planete, sa pogledom na poznatu zgradu Opera House iz Park Hyatt Sydney hotela.

foto: Promo

PageBreak

Italijanska Amalfi obala

Proleće na obali Amalfi, posebno na Kapriju, najbolje vreme je vreme za dolazak. Postoje odlični restorani, poput “Ristorante Michel'angelo”, koji su ušuškani podalje od šoping kvartova. U “Da Paolino Lemon Trees” restoranu posetioci večeraju u sred prave plantaže limunovog drveća. Posetite sve važnije lokacije duž obale Amalfi, od Positana do Kaprija, privatnom turom koju nude neke od poznatih agencija.

foto:Profimedia

Irski zamkovi i krajolici

Igrali golf ili ne, poseta “Old Head Golf” terenima je obavezna. Nalaze se na poluostrvu sa koga se pruža neverovatan pogled na plavo Irsko more sa tri strane i čini da Irska deluje zaista čarobno. Popijte pivo u bašti bara uz panoramu zelenih polja, koja se strmo spuštaju ka okeanu i pamtite ovaj momenat i nesvakidašnji pogled zauvek.

foto:Profimedia

Mesec u Provansi

Iznajmite vilu da biste osetili kako žive lokalni stanovnici. Većina poznatih agencija za putovanja u ponudi ima na stotine vila u ovoj regiji Francuske. Zaposleni tamo mogu vam srediti praktično sve, od punjenja frižidera do organizovanja koncerata.

foto:Profimedia

Ekspedicija na ostrvu Galapagos

Ekvador je jedna od najpopularnijih putničkih destinacija u Južnoj Americi, sudeći po prodaji aranžmana u 2015. godini. Neverovatno odmarališta Pikaia Lodge nudi organizovane ekspedicije ostrva Galapagos, od tri do sedam noći na kopnu i moru.

foto:Profimedia

Tahićanski bungalovi na vodi

Jedna od omiljenih aktivnosti na Bora Bori je put čamcem i ronjenje sa mantama i ajkulama. Posle toga sledi roštilj na plaži, a nakon jutra ispunjenog avanturom nema ničeg lepšeg od svežeg kokosa i predivne tahićanske kuhinje dok se odmarate u privatnom bungalovu na vodi. Sebi boravak možete dodatno ulepšati u St. Regis Bora Bora aranžmanima, koji nude neverovatne vile na vodi, sa beskrajnim bazenima, otmenim večerama i spa ponudom.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija