Dajte mi dobru knjigu, malo peska, pogled na more - i moje popodne je ispunjeno.

Naravno, nisu sve plaže iste, ali verovatno bismo se svi radije sunčali na Maldivima nego bilo gde drugo.

(Po izboru Lonely Planeta: 8 najlepših plaža u Evropi)

Ako još uvek niste isplanirali svoj odmor, donosimo vam deset plaža koje ćete definitivno hteti da posetite...

Horsšu zaliv, Bermudi

Bermudi su svakako predivni, nebitno koje mesto izaberete, ali Horsšu zaliv je jedna od njihovih najpopularnijih plaža. Nalazi se u južnom delu glavnog ostrva, i ima odlično uređenu plažu sa tirkiznom ovdom i svim pogodnostima koje želite. Tokom zimskih meseci, voda zna da bude hladnjikava, pa je najbolje otići tokom vrućeg leta.

Foto: Profimedia

Trank zaliv, Američka Devičanska ostrva

Ova predivna plaža na ostrvu Sv. Džon je roniocima omiljena, zbog svoje čiste vode i bogatog morskog sveta. Postoji čak i ronilačka staza koju možete da pratite, ukoliko ste zainteresovani za ovako nešto. Samo da znate, u ovaj zaliv se mora platiti ulaz, ali on iznosi samo 4 dolara!

Foto: Profimedia

Sanset plaža, Havaji

Da li zaista možete da pogrešite u izboru plaže na Havajima? Verovatno ne, ali Sanset plažu definitivno morate posetiti. Ovo surfersko mesto nudi mnogo akcije, ali i isto toliko prilika za opuštanje i uživanje u prirodnoj lepoti ostrva. Ako ste hrabri, zakažite čas surfovanja i osetite pravi havajski način života.

Foto: Instagram / jtcoote

Long plaža, Phi Phi ostrvo, Tajland

Nakon što se ugostite u restoranima i barovima koje Tonsai selo nudi, iskoristite dan da posetite Long plažu, jugo-zapadni deo Phi Phi ostrva (najpoznatijeg ostrva na Tajlandu). Ovu plažu izbegavaju turisti, jer se do nje dolazi ili kroz šumu ili brodićem. Svratite do jednog od rezortova ili prodavnica pored plaže, i nikako nemojte zaboraviti masku za ronjenje jer su prizori ispod kristalne vode zaista fantastični!

Foto: Profimedia

El Nido, Filipini

Ako tražite potpuno prirodnu plažu koja nije zatrpana ljudima idite na El Nido, u provinciji Palavan na Filipinima. El Nido je potpuno nestvaran zahvaljujući visokim krečnjačkim liticama, svojoj plavoj vodi, i mnogim prilikama za istraživanja. Dok ste tamo obavezno prošetajte i po ostalim ostrvima u Palavanu. Nije baš lako doći do tamo, ali bićete nagrađeni rajskim prizorima.

Foto: Profimedia

Pensi ostrvo, Mozambik

Sigurno ste nekad videli jednu od onih fotografija pustog ostrva sa belim peskom. E pa, verovatno ste videli fotografiju Pensi ostrva u Mozambiku. Smestite se u obližnjim hotelima u kojima možete živeti kao kraljica, a ostati blizu ove divne plaže. Provedite čitav dan na Pensi ostrvu i velika je verovatnoća da nikoga nećete sresti. Pravi raj na zemlji, zar ne?

Foto: Instagram / tammymounier

Plava plaža (La Čiva), Portoriko

Kada je dan lep, voda na ovoj plaži izgleda kao staklo i kroz nju imate sjajan pogled na podvodni svet. Ronioci se skupljaju u određenim delovima Vijekesa, ali La Čiva ima jedinstvenu samoću gde se možete opustiti u privatnosti sa vrlo malo ljudi u blizini. A osim toga, obližnji hoteli i odmarališta su prilično pristupačna i nude zvezdane pogodnosti.

Foto: Instagram / omar_bklyn

Šol zaliv, Angvila

Iako je Angvila dom velikog broja predivnih peščanih plaža, Šol zaliv je kruna ovog ostrva. Na plaži je često gužva, ali nemojte dozvoliti da vam drugi turisti budu smetnja. Uvek možete naći usamljen deo plaže, a i u blizini je veliki broj barova i restorana. Plus, od ove plaže se trajektom može doći do ostrva Sv. Martin, tako da možete napraviti sjajan izlet!

Foto: Profimedia

Mana Ostrva, Fidži

Fidži izgleda kao ostvarenje snova, tako da je teško izdvojiti najbolja mesta, ali Mana ostrvo je jedno od omiljenih. Do njega se može doći avionom ili brodom, a na njemu ćete naći odmaralište gde možete da se opustite i uživate u luksuzu. Ostrvo se sastoji od belih plaža i kristalno čiste vode u kojoj ćete sigurno uživati. Samo zapamtite, ovo ostrvo je veoma popularno pa na vreme rezervišite svoje mesto.

Foto: Instagram / a.b.see

Nalaguraido plaža, Maldivi

Kao i na Fidžiju, većina plaža na Maldivima su raj na zemlji, i stvarno ne možete da pogrešite. Ali Nalaguraido plaža je privatna plaža sa svim mirom i lepotom koju biste očekivali od Maldiva. Nakon što se spestite u jedan od rizortova na vodi, prošetajte do plaže i ispunite dan sunčanjem i plivanjem u tirkiznoj vodi. Kao i na većini mesta na Maldivima, relaksacija je najbitnija Malo poluostvro koje okružuje peščani sprud nudi jedinstevno iskustvo za opuštanje i uživanje na ovoj neverovatnoj lokaciji.

Foto: Profimedia

Izvor: Cosmopolitan.rs

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija