U aprilu 1953. godine magazin za putovanje "Holiday" je objavio priču pod naslovom "Paris"—a love letter and guide to the City of Light."

Šezdeset godina kasnije priča je još uvek aktuelna i romantična kao i prvog dana kada je objavljena. Sadašnji kreativni direktor magazina, Franck Durand objašnjava: "Više od pedeset godina, ljudi sa različitih strana sveta Pariz doživljavaju na isti način."

Iako nije rođen u Parizu, Durand živi u šesnaestom arondismanu, a radi u drugom u svom studiju Atelier Franck Durand.

Osim što je kreativni direktor u magazinu Holiday, Durand radi na mnogim fashion projektima za brendove kao što su Isabel Marant, Anthony Vaccarello i Bally.

Pored ovih angažmana, ovaj kreativni Francuz radi na otvaranju lanca prodavnica i kafića Holiday Café u maloj, ali slatkoj ulici Villa Boileau u šesnaestom arondismanu za koju se može reći da je svet za sebe.

Kada ste sami, gde najviše volite da idete?

Definitivno u Luvr. Obožavam da se kao turista prošetam po muzeju i izgubim u njegovim ogromnim hodnicima, prepuštajući se mašti. Ovo je savršeno mesto koje odiše magijom. Osim toga u Luvru ćete se osećati kao da ste u nekom hororu. Sećate li se Belphegorovog filma iz 2001. godine Fantom iz Luvra?

Koje su vaše omiljene lokalne radnje?

Prva je Legrand Filles et Fils u ulici Banque u drugom arondismanu koja se nalazi vrata do vrata sa mojim ateljeom. U pitanju je gurme bakalnica i bar koji se nije menjao još od 1880.godine. A druga bi bila Les Puces, antikvarnica u koju volim da idem ne radi kupovine već da bih osetio duh Pariza iz 1940. godine. Cipele kupujem uvek u radnji koja se zove Anatomica koja je četvrtom arondismanu.

Po vašem mišljenju koja poslastičarnica i kafić ima najbolje kolače i kafu?

Najbolja kafa u Parizu je obično ona koju pijete na ćošku blizu kuće.

Najbolje mesto za odlazak na ručak?

Srećom živim u šesnaestom arondismanu koji ima najbolje restorane u gradu. Ipak, neki od najboljih se nalaze u drugom arondismanu blizu mog ateljea. Ako želite da jedete italijansku kuhinju onda idite u Cibus, lokalne specijalitete probajte kod Chez Georges, a japansku kuhinju u restoranu Kunitoraya.

Gde obično večerate u gradu?

Za večeru preporučujem Le Voltaire. Božanstveno mesto koje će probuditi sva vaša čula. Restoran je poznat po diskretnoj stajliš atmosferi i čuvenom jelu côte de boeuf.

Omiljeni komšiluk u Parizu je?

Svakako najviše volim šesnaesti arondisman koji obiluje prelepom arhitekturom, a kvartovi koje tamo možete naći su naprosto čarobni.

Priredila: P.M.L.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija