U današnjim filmovima možemo da vidimo mnogo toga- borbu čoveka i medveda, superheroje koji skaču po višespratnicama, tinejdžerke-buntovnike u distopijskom vremenu, ali ono šta je zaista teško naći je prava dozu lepote i senzualnosti, koje čine jedan film erotskim.

Ipak, ove godine jedan film se izdvojio upravo po umetničkom pogledu na ljubav i strast, a to je The Handmaiden iza kog stoji talentovani južnokorejski Park Chan-wook, najpoznatiji po filmu Old Boy koji je osvojio Gran Pri u Kanu (2004. godine).

Ovaj pravi feministički triler nudi gledaocu pravi užitak obojen umetnošću, ali i nezaboravnu zabavu.

The Handmaiden je baziran na romanu britanske spisateljice Sarah Waters koji se zove Fingersmith. Radnja filma je nešto izmenjena, odnosno premeštena je iz viktorijanske Engleske u Koreju tridesetih godina prošlog veka.

Mlada glumica Kim Tae-ri igra ulogu Sookee, mladu Koreanki koja pokušava da otrgne novac od japanske naslednice. Ipak, plan počinje da se menja kada se ona neočekivano zaljubljuje u naslednicu, gospođu Hideko koju igra Kim Min-Hi. 

Iako je reč o ljubavi između dve žene, ona je u Parkovom trileru prikazana kao nežna i veoma senzualna, a osećanja su podcrtana nadahnutim, teatralnim mučenjenjem dveju žena, te ćete imati priliku da vidite scene sadizma, pornografije, eksplicitnog i strastvenog seksa. Posebno je zanimljiv način na koji reditelj Park doživljava i tretira žensko telo.

Uprkos tome što je film pokupio sjajne kritike, Parkov prikaz homoseksualnosti nije se svideo baš svima.

Prepuštamo vama da date svoj sud, a dok film ne dođe u domaće bioskope, donosimo vam trejler za njega koji će vam definitivno preneti bar delić ekstaze koja prožima ceo film:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/