Iako je već nekoliko godina unazad najavljeno da ćemo Angelinu gledati u ulozi „nove“ Kleopatre, tek pre neki dan je zvanično potvrđeno da će u novom filmu o egipatskoj kraljici, naslovnu ulogu glumiti upravo ona.

Epska priča o egipatskoj kraljici koja je zavela Cezara i Marka Antonia, da bi život završila ujedom zmije otrovnice je do sada ekranizovana nekoliko puta. Iako su Klepopatru glumile i Vivien Leigh i Sophia Loren, daleko najslavnija i najbolja „Kleopatra“ je bila glumica sa ljubičastim očima, Elizabeth Taylor.

Hoće li Jolieva uspeti da nadmaši uspeh Taylorove pokazaće najnoviji film koji će početi da se snima ove godine. 

Čuvenu kraljicu su još od 1891. godine (Sarah Bernhardt) pa do 2002. godine ( Monica Bellucci) glumile prelepe i ekstremno talentovane glumice, pa ne sumnjamo da će se i Angie snaći u pomenutoj ulozi. 35-godišnja glumica definitivno ima egzotičan, misteriozan i zavodljiv look koji je imala i egipatska kraljica, ali i njena slavna  filmska dvojnica, Liz Taylor.

„Kleopatra je krajnje kompleksan lik i biće teško da je iznesem na jedan način, ali mislim da smo na pravom putu, “ izjavila je Angie u intervju za britanski Radio 5.