Britanska pravnica nije samo jedna od najboljih parničara u ljudskom pravu, već i gostujući profesor na pravnoj školi Columbia Law School u Njujorku. Za pomenuto predavanje lepa crnka je izabrala ženstvenu business kombinaciju kojoj je najbolji aksesoar bila njena samouverenost.

Amal Clooney je inspiraciju pronašla u jakim žena i aktivistkinjama koje su, baš kao i ona, delima govorili više od reči - često je u timu koju brane ličnosti kojima su uskraćena osnovna prava, zalaže se na forumima i konferencijama za bolji život osoba kojima su te sekvence nažalost ili zabranjene ili oduzete. 

I iako se bavi poslovima koji spadaju u kategoriju "teških" i zahtevnih, prelepa Britanka libanskog porekla jednostavno ne dozvoljava da izgleda nemarno ili loše. 

Vredni paparaci su je tako juče "uhvatili" kako sa elanom odlazi na svoje dužnosti u sofisticiranom, retro izdanju.

Crnu majicu je uparila sa širokim zvonacarama na ivicu, karo dezena i braon tonova. Cipele na štiklu, takođe bež boje deluju kao provereni nastavak, ali ceo izgled 40-godišnja dama je finiširala Diane Von Furstenberg PVC mantilom braonkasto camel nijanse koji je kompletnom izdanju dao tu vintidž notu i još jednu desetku za istančani modni ukus.   

Puštene i lagano izlomljene kose sa blagim osmehom i oversize naočarama, Amal je istakla svoju prirodnost uz minimalne intervencije u vidu roze rumenila i karmina. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/