Od kada je njen suprug Emmanuel Macron postao predsednik Francuske, Brigitte je pod neprestanom lupom svetske javnosti. Međutim, dok Melania Trump pažnju privlači fantastičnim stilom i jasnim znacima nelagode i netrpeljivosti prema Donaldu koja je pokrenula priču o razvodu, Brigitte je uzburkala svet činjenicom da je 24 godine starija od supruga, kao i da za nju neki specijalni dress code kodeksi, ne važe.

Tako je u Briselu na NATO samitu nosila prilično kratku LBD haljinu Louis Vuittona što je naišlo na oštre kritike mnogih koji su smatrali da Brigitte pokušava da prikrije svoje godine birajući kreacije koje priliče daleko mlađim ženama.  

Danas smo je videli prilikom zvanične posete danske princeze Mary u Jelisejskoj palati. Macronova koja je inače veliki fan francuskih modnih kuća - ne propušta revije Christiana Diora i Louisa Vuittona, opet se opredelila za look koji potpisuje LV.

Umesto mala crne haljine, Brigitte je ponela savršenu plavičasto safirnu haljinu, dužine malo iznad kolena pre koje je obukla teget bolero, takođe od sirove svile. Uzana silueta polako postaje prepoznatljiv kroj prve dame Francuske koja je u ovom izdanju pokazala da ume da nosi sosfisticirane kombinacije koje su daleko bolji izbor za zvanične državne susrete od mini koktel haljina. 

Isfenirana kosa, osmeh na licu i Urban Twist salonke sa metalik, futurističkim vrhom komplementirale su ovo otmeno izdanje Macronove.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/