"Ugledao sam je šetajući ulicom, zapravo bila je preko puta ulice. Viknuo sam, ona se okrenula i pogledala me iznenađeno tim svojim mačkastim očima. Baš tu i tada, znao sam da je ona nešto posebno" , priča Corman i objašnjava kako je odmah iskoristio priliku i dogovrio termin za fotkanje.

Serija ovih fotografija sada je objavljena u knjizi ograničenog izdanja, a može se naručiti na Madoninnom sajtu.

Naime, ove slike su tek sada ugledale svetlost dana jer je Corman godinama bio uveren da su zauvek izgubljene.

"Čitavih 35 godina mislio sam da su izgubljene. Sve na čemu radim je označeno i arhivirano, zaista vodim računa organizaciji, međutim ove slike su jednostavno nestale. Jendog dana sam sasvim slučajno naišao na malu braon kutiju u kojoj se nalazila serija od 66 fotografija sa ovog seta nastalog 1983. Većina ih je snimljena u stanu Madoninnog brata na Menhetnu."

foto: Instagram/mdnasoldier

U to vreme Richard Corman radio je za jednog od najčuvenijih imena iz sveta fotografije, Richarda Avendona. U njegovom studiju imao je priliku da radi sa brojnim tadašnjim zvezdama i poznatim foto modelima, ipak Madonnu opisuje kao nešto što do tada nije video.

foto: Instagram/themadonnabible

"Kada pogledate nekoga kroz objektiv dešava se sledeće: ili vidite nešto iza očiju koje gledaju u vas ili jednostavno ne vidite ništa. Sa njom je to bio neverovatan WOW efekat sa kakvim se do nisam sreo. U pitanju je bila posebna vrsta harizme, koju je teško opisati. I ne samo to. Madonna je tokom tog snimanja bila vrlo opuštena i duhovita. Pri time je nosila sopstvenu garderobu i sama je osmislila kompletan stajling. Isto važi i za make-up. Možda biste pomislili da je mladež koji je docrtavala iznad usne bio čist kič, ali već nakon njenih prvih javnih pojavljivanja svi su imali isti taj mladež i pokušavali su da kopiraju njen jedinstven modni stil " , objašnjava fotograf.

Na narednim stranicama pogledajte ostatak ovih fanastičnih fotografija mlade Madonne: 

PageBreak

foto: Instagram/mdnasoldier

foto: Instagram/grayborcherding

foto: Instagram/strictblog

foto: Instagram/toscafierce

PageBreak

foto: Instagram/buro247mongolia

foto: Instagram/mdnasoldier 

foto: Instagram/gabriellanegromonte

foto: Instagram/sergiokletnoy

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/