Brijanje može da ukloni neke od gornjih slojeva potrebnih koži, kao i zaštitni sloj koji ima funkciju sprečavanja gubitaka vode iz donjih slojeva kože. Ako žena već ima osetljivu ili suvu kožu, ovo može dodatno noge učiniti suvim i sklonim perutanju. Štaviše, ako se ne koristi pravi brijač, to može prouzrokovati jače pritiskanje brijača ili ponavljanje poteza, što može dovesti do daljeg pogoršanja.

Novi dermatološki testiran Venus ProSkin Sensitive brijač pomaže pri rešavanju ovih problema. Sa svojih 5 sečiva raspoređenih blizu, jedno do drugog i trakama sa hidrantnom kremom, proširenim lubrikantima i preformulisanim lubastripom, brijač je specijalno dizajniran da smanji osećaj iritacije i pritisak prilikom brijanja.

The MoistureRich za jednokratnu upotrebu, posebno je dobar za one koji imaju problema sa delimično suvom kožom. Brijač ima 3 sečiva sa ugrađenim MoistureRich Gel Bars koje oslobađaju avokado, masline i botaničku biljku kokum za dodatno klizanje, dajući sjajan osećaj sa svakim glatkim potezom.

Gillette Venus Satin Care Sensitive Skin, gel za brijanje osetljive kože je formulisan sa aloja verom da dodatno samnji rizik od iritacije kože prilikom brijanja.


I osetljiva koža sklona iritaciji može biti glatka i sjajna.