Britanski supermodel Kate Moss proglašena je za Hat Person of the Year 2013. Konkurenti su joj bili pevač Bruno Mars koji je osvojio 38 posto, glumica Anne Hathaway sa 14 posto glasova, kao i Tim McGraw i Samuel L. Jackson koji su dobili po 4 procenata glasova.

“Street style Kate Moss je odličan. Ona je veoma poznata po svojoj ljubavi prema šeširima. Ova nagrada je idealna za nju jer joj je stil besprekoran”, izjavili su u The Headwear Association.

Kate Moss se ovom nagradom pridružila prethodnim pobednicima kao što su vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton za 2012. godinu, glumac Johnny Depp za 2011. i Brad Pitt za 2010. godinu.

Ove godine na listi su bili i Nicole Kidman, Hugha Jackmana, Toma Waitsa, Rachel Zoe, dok će Cary Grant i Josephine Baker biti uključeni posthumno.

"U 104-godišnjoj istoriji, svake godine udruženje bira pojedince koji imaju renome u nošenju šešira i kojima je on jedan od zaštitnih znakova. Šest ljudi koji su ove godine uključeni u Hall of Fame su poznati po nošenju šešira i svi su na neki način podigli prepoznatljivost ovog stilskog predmeta.", objasnio je  Stephanie Carter, predsednik The Headwear Associationa.