U vreme kada ju je kasnih šezdesetih Yves Saint Laurent sreo, dizajnerka nakita Loulou de la Falaise je bila razvedena britanska dama iz visokog društva sa aristokratsko-boemskim senzibilitetom. Dizajner je smesta bio oduševljan Loulouinom spontanošću i vitkom figurom koja mu je kasnije poslužila kao savršeno platno za njegove najčešće androgine kreacije.

Od putovanja na izlet u Marakeš, preko dekadentnih terevenki i intenzivnih dizajnereskih sesija, de la Falais je postala jedna od Sain Laurentovih najbližih prijatelja. Ona je poslužila kao nadahnuće za nastanak nekih od nezaboravnih komada ovog dizajnera, uključujući Le Smoking odelo i bluzu od čiste svile, a ona sama je od sedamdesetih godina počela za ovu kuću da kreirala nakit od bižuterije. Na kasnijim fotografijama Loulou je odevena u sakoe nabranog revera i sa neizostavnim svilenim cvećem u kosi – stil koji je 2011 inspirisao kolekciju Marka Džejkobsa za proleće-leto.

Venčanje koje su de la Falaise i Thadée Klossowski de Rola upriličili 1977. godine predstavljalo je jedan od najblistavijih društvenih događaja dekade. Mlada je na ceremoniji razmene bračnih zaveta bila odevena u belo i zlatno sa Yves Saint Laurent Rive Gauche turbanom ukrašenim perjem i draguljima. Za večernju zabavu priređenu u Bulonjskoj šumi, Loulou je nosila zlatno–mornarsko plavu haljinu sa draguljima optočenim šeširom u obliku polumeseca koji je sama dizajnirala.

- Mi smo svi kao bića samopronalazači. Počinje se tako što prvo stvorite sami sebe. I za to je potrebna ogromna hrabrost. No, nemate drugog izvora, osim ukoliko ne želite sebe da vežete pravila koja vam se nimalo ne dopadaju – ispričala je de la Falaise za Vogue 1992. godine.

Loulou de la Falaise ostavila je za sobom svog supruga i njihovu ćerku Annu.